На какви ли не чудни кулинарни трикчета попадаме от jenata.blitz.bg.

...
На какви ли не чудни кулинарни трикчета попадаме от jenata.blitz.bg.
Коментари Харесай

Как да сварим яйцата без да ги варим! ВИДЕО

На какви ли не чудни кулинарни трикчета попадаме от jenata.blitz.bg. Така да вземем за пример преди време ви казахме за какво всички полудяха по последната мода, а точно да замразяват суровите яйца.

Освен това от jenata.blitz.bg споделихме кошмарната вест, че цял живот сме белили варените яйца неверно. Оказа се, че има и още един огромен мит, свързан с варенето и беленето им, който от jenata.blitz.bg ви разкрихме.

Но в този момент от jenata.blitz.bg попаднахме на нещо необикновено. Оказа се, че има по какъв начин да сварим яйцата… без да ги варим.

„ Веднъж печката ми се скапе. Оказа се, че котлонът не грее доста, а трябваше да сваря яйца за закуска. Първоначално се паникьосах, само че след това останах изненада от това, което се случи “, по този начин читателка на jenata.blitz.bg стартира писмото си, което изпрати до jenata.blitz.bg във Facebook, където ще намерите още доста потребни и забавни четива за всеки!

„ Всичко е доста просто. Слагам тенджера с вода на огъня, поставям яйца в нея. Яйцата са авансово измити добре (със сода)!

Оставям водата съвсем да кипне (за предпочитане сложете капака на тенджерата) и незабавно изключвам огъня! Ако водата заври без похлупак, тенджерата би трябвало да бъде покрита.

Това е всичко. Остава да изчакаме малко “, споделя читателката на jenata.blitz.bg.

Тя разяснява, че според от това какви яйца желаете би трябвало да ги оставите за избран брои минути във водата:

За рохки яйца – оставете за 3 минути;

За обикновено сварени – за 6 минути;

За твърдо сварени – 8-9 минути.

„ Изваждам яйцата от вряща вода и изстудявам, както нормално. Освен това забелязах още няколко преимущества на този неповторим способ. Яйцата стават по-вкусни, а и са по-здравословни.

Но има и още:

• Никога не се спукват!

• Тъмният борд в никакъв случай не се появява към жълтъка!

• Протеинът е доста по-нежен!

• Плюс това с този способ спестявате газ или електрическа енергия (което е значимо за нашето общество)! “, споделя още читателката на jenata.blitz.bg.

Вижте във видеоклипа по какъв начин тъкмо става този неповторим способ. / jenata.blitz.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР