На извънредното заседание на парламентарната комисия по бюджет и финанси,

...
На извънредното заседание на парламентарната комисия по бюджет и финанси,
Коментари Харесай

Подлудиха Караджов. Пак няма да има пари за пътните фирми

На изключителното съвещание на парламентарната комисия по бюджет и финанси, извършено преди почналото тази заран пленарно съвещание, въобще не е станало ясно по какъв начин ще се разплатят отговорностите на Агенция "Пътна инфраструктура " към пътностроителните компании.

Вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов се оплака: "Не знам какво решение ще вземе Народното събрание, към този момент съм напълно комплициран ". Министерство на регионалното развитие няма задоволително средства, с цел да заплати за ремонт на пътищата в страната, сподели още министърът.

"Решението на Народното събрание генерира нови отговорности, т.е. отговорности за остарели интервали, които би трябвало да се платят обаче, свръх бюджета на Министерство на регионалното развитие, за още 2,3 милиарда. Аз не виждам по какъв начин може въобще да бъде осъществено - с бюджет от 2,2 милиарда за пътища, най-условно казано, не може да посрещнете 2,2 милиарда нови задължения и 2,3 милиарда за предходна година, тъй като предходната година не е разплащано нищо ", изясни Караджов.

Той сподели, че ще предложи нужните средства да бъдат заложени в актуализацията на бюджета. "Естествено, още в зала, когато се гледа през днешния ден това решение, аз ще слага този въпрос и залата би трябвало да изиска това нещо да бъде подсигурено финансово при актуализация. Иначе това решение на Народното събрание ще остане едно празно решение, което не е подплатено с пари ", акцентира Гроздан Караджов.

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР