На извънредно заседание вчера парламентът изслуша премиера, военния и външния

...
На извънредно заседание вчера парламентът изслуша премиера, военния и външния
Коментари Харесай

Георг Георгиев за изслушването на премиера в НС: Имаше искрени лъжи за дефицитите в армията

На изключително съвещание през вчерашния ден Народното събрание изслуша премиера, военния и външния министър, както и шефовете на ДАНС, Държавна организация Разузнаване и Военното разузнаване за спора сред Москва и Киев и напрежението сред НАТО и Русия.

Чухме клиширани изречения, които по никакъв метод, за следващ ден, не ни дадоха убеденост, че българското държавно управление знае какво прави. Също по този начин имаше откровени неистини за дефицитите в армията, за неналичието на средства, за недофинансирането. Това сподели Георг Георгиев от ГЕРБ, някогашен зам.-министър на външните работи в „ Денят стартира “.

Според него армията не просто е добре оборудвана, тя е свръх оборудвана и ултра финансирана през последните 10 години.

„ В последното държавно управление на Борисов бяхме една от дребното страни в Европа, които извършиха уговорката си за 2% от Брутният вътрешен продукт, обособен за обрана, за което някогашният министър председател беше поздравен от тогавашната американска администрация “, добави Георгиев.

„ Моделът Борисов даде 2 милиарда и 200 млн. за 8 броя F-16. Уж в този момент новото държавно управление подписа писмо за закупуването на втората ескадрила, която нямаше да бъде допустима на по-добри условия, в случай че не беше договорът с Локхийд Мартин с кабинета „ Борисов 3 “. В Бюджет 2022 няма средства за новата ексадрила. Моделът Борисов купува Локхийд Мартин, а моделът Петков модернизира Миг “, разяснява някогашният зам.-министър на външните работи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР