На извънредно заседание съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на

...
На извънредно заседание съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на
Коментари Харесай

Съдийската колегия на ВСС преназначи Лозан Панов на длъжност съдия във Върховния административен съд

На изключително съвещание съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет на съображение член 169, алинея 5 от Закона за правосъдната власт, преназначи Лозан Панов – ръководител на Върховния касационен съд, на служба „ арбитър “ във Върховния административен съд, считано от 11.02.2022 година Това оповестиха от пресцентъра на Висш съдебен съвет.

Решението е по отношение на подадено на 03.02.2022 година заявление от Лозан Панов за преназначаването му във Върховен административен съд, поради приключването на неговия мандат като ръководител на Върховен касационен съд.

На съвещанието си във вторник съдийската гилдия не съумя да събере нужното болшинство от 8 гласа по предлагането. В поддръжка на заявката му гласоподаваха седем от членовете на колегията. И въпреки единствено двама да бяха срещу, болшинството в поддръжка на настояването му нямаше, тъй като в гласуването не взе участие самият Панов, двама от кадровиците отсъстваха, а две от местата в Съдийската гилдия са вакантни към този момент близо година.

Мандатът на Панов изтича в четвъртък, когато отпред на Върховен касационен съд би трябвало да застане новоизбраната Галина Захарова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР