На извънредно заседание с три предложения се събра на 1

...
На извънредно заседание с три предложения се събра на 1
Коментари Харесай

Община Стара Загора ще е единствената у нас, която ще реализира проект за справяне с текстилните отпадъци

На изключително съвещание с три оферти се събра на 1 юни Общинският съвет в Стара Загора. Старейшините дадоха единомислещо единодушие за присъединяване на Община Стара Загора като сътрудник по план „ Напреднали кръгови решения за текстилните боклуци в Европейски общини “, посредством финансиране по Програма „ Интеррег Европа 2021 – 2027 “. Основната му цел е изследването, шерването и използването на нови практики при ръководството на този тип отпадни артикули.

„ Община Стара Загора ще бъде единствената в България, която ще е част от този план. Той ще се осъществя в 2 етапи и ще продължи 4 години. Включени са страни с опит като Швеция, Испания, Италия, Португалия, Франция и други. Вярвам, че по този начин ще създадем наша работеща тактика за оползотворяването на текстилни боклуци “, показа предлагането отрасловият зам.-кмет Радостин Танев. От думите му стана ясно още, че в плана се залага и стимулиране и повишение на ангажираността и знанията на локалните общности по тематиката.
-->
По време на 55-тото изключително съвещание на локалния парламент бе избран представител на Община Стара Загора, в качеството ѝ на акционер в Университетска болница за интензивно лекуване „ Проф. доктор Стоян Киркович “ АД, за присъединяване в постоянно общо заседание на акционерите, свикано за 29 юни 2023 г.(четвъртък) от 11.00 часа и установяване на мнението на община Стара Загора по плановете за решения по дневния ред. Упълномощен за присъединяване и предоставяне на избор бе Стефан Анков.

Общинският съвет гласоподава с 36 гласа „ За “ и изменение на своето Решение № 2523 по Протокол №54/23.05.2023 г. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР