На извънредно заседание Народното събрание обсъжда промени в Закона за

...
На извънредно заседание Народното събрание обсъжда промени в Закона за
Коментари Харесай

За интимна връзка ще се считат отношения, които продължават поне 60 дни

На изключително съвещание Народното събрание разисква промени в Закона за отбрана от домашното принуждение и в Наказателния кодекс, с които се усилват наказванията за нанасяне на лека и междинна телесна щета. Дебатите започнаха с промените, които вкарват термина интимна връзка в Закона за отбрана от домашното принуждение. Според вносителите от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи по този метод се запълва законодателна празнота и се дава опция лицата, които са в интимни в действителност връзки, само че не споделят едно домакинство, също да попадат под отбраната на Закона против домашното принуждение.

Депутатите прекъснаха лятната си почивка, с цел да гласоподават по-високи санкции при нанасяне на лека и междинна телесна щета, а също и с цел да обсъдят въвеждането на термина интимна връзка в Закона за отбрана от домашното принуждение. Промените са препоръчани от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, а Надежда Йорданова разяснява, че задачата на измененията е доста ясна.

От ИТН се оповестиха срещу отпадането на термина фактическо съпружеско общуване и замяната му с интимна връзка, а Цветан Предов изясни.

Вносителите оповестиха, че сред двете четения на закона ще бъдат направени промени и ще оставят определението за фактическо съпружеско общуване в закона. За интимна връзка пък ще се смятат връзки, които не престават най-малко 60 дни. Това провокира мненията на Иван Ченчев от Българска социалистическа партия и Любен Дилов от ГЕРБ-СДС

От ГЕРБ-СДС разясниха, че надалеч по-ефктивно би било да се работи във връзка с действието и спазването на ограничаващите заповеди.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР