На извънредно заседание днес правителството трябва да вземе решение за

...
На извънредно заседание днес правителството трябва да вземе решение за
Коментари Харесай

Правителството решава извънредно съдбата на въглищните централи, засегнатите излизат на протест

На изключително съвещание през днешния ден държавното управление би трябвало да вземе решение за периода на териториалния проект за обективен преход. Именно той би трябвало да дефинира до по кое време у нас ще работят въглищните централи.

Засегнати са три региона- Стара Загора, Перник и Кюстендил. Кабинетът има период да изпрати до 30 септември утвърждения плат до Европейска комисия. На този декор от " Мини Марица изток " оповестиха, че излизат на митинг поради решението на кабинета да гласоподава проектите за въглищните региони , които вземат решение ориста на бранша.
Протестиращите ще блокират пътища и основни точки в страната - Прохода на републиката в Гурково, Автомагистрала " Тракия " в зоната на Стара Загора, пътя Стара Загора - Хасково и пътя Гълъбово - Димитровград. Кръстовището при с. Драгичево на основния път Е-79 сред София и Перник. 

До държавното управление е изпратено и писмо, в което се упорства Проектът на Териториалните проекти за обективен преход да отпадне от дневния ред на съвещанието на Министерски съвет този следобяд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР