На извънредно заседание депутатите гласуват данъчните закони, след като миналата

...
На извънредно заседание депутатите гласуват данъчните закони, след като миналата
Коментари Харесай

Депутатите гледат извънредно на второ четене данъчните закони

На изключително съвещание депутатите гласоподават данъчните закони, откакто предходната седмица бяха дефинитивно утвърдени от отрасловата комисия. Ще бъде разисквано какъв брой да е Данък добавена стойност в ресторантьорския бранш. Между първо и второ четене изненадващо ПП-ДБ предложиха налога да се върне на 20%, както беше преди пандемията, само че това беше отхвърлено от бюджетната комисия. 
 
От текстовете отпадна предлагането бакшишът да се полза с налог, както и противоречивото предложение " донос - бонус ", съгласно който хора, които подали на Национална агенция за приходите информация за укрити налози или осигуровки, да могат да получават 10% от откритата сума като заплащане.
 
В Закона за локалните налози и такси парламентарната комисия отхвърли предлагането на всеки 2 години общините да трансформират налог здания. При Закона за корпоративното облагане се одобри огромните компании да се употребяват с изключение при избрани условия за вложения и наемане на чиновници.
 
Заседанието е в миг, когато бизнесът упорства за по-сериозни облекчения при въвеждането на 15-процентен налог за мултинационалните компании. Данъкът се вкарва на равнище " Европейски съюз ", само че в редица страни има облекчения, считат от бизнеса и част от парламентарните групи.
 
Други са на мнение, че парите няма да отиват в страните, където са централите на фирмите, а у нас. Това е единствено част от противоречивите текстове, в тази ситуация – в Закона за корпоративното подоходно облагане.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР