На извънреден брифинг от Перник министърът на икономиката и енергетиката

...
На извънреден брифинг от Перник министърът на икономиката и енергетиката
Коментари Харесай

Започват спешни мерки по ремонт на пречиствателната станция в Перник

На ексклузивен брифинг от Перник министърът на стопанската система и енергетиката Емил Караниколов сподели, че от през днешния ден стартират незабавни ограничения по ремонт на пречиствателната станция. Освен това стартира построяването на Трасе 2 нов тръбопровод, който ще бъде дълъг 1 км и ще коства към 2 милиона на страната.

Перник
Емил Караниколов - министър на стопанската система и енергетиката: Следващата ни незабавна тематика е влизане в Перник, във ВиК-ато вътре. Днес се надявам спешният щаб и кметът да приготвят отчета до Министерския съвет за обезпечаване на нужните средства, нужни да правим първите и неотложни стадии в града, защото там ситуацията е извънредно тежко. Два дни вършим проучване по планината, виждаме, че има вода, би трябвало до 1-2 дни механически да решим по какъв начин и по какъв метод ще докараме тази вода до язовир " Студена ".
По-рано през днешния ден пък Корнелия Нинова с кмета и с общинските съветници в града и сподели, че неотложно ще изиска среща с основния прокурор Иван Гешев, с цел да се обясни чия е отговорността за тази водна рецесия.
Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия: Премиерът непрекъснато трансферира отговорността на ВиК-дружеството, на общината, само че е реалност, че ВиК сдружението е пускало водата от язовира единствено след издадено позволение, месечни заявки, издадено позволение от министерството, т.е. отговорността е при министрите. Общината няма по какъв начин да се оправи сама с този проблем, тъй като финансовите ѝ разноски са нула - няма по какъв начин да влага в замяна на водопроводната мрежа, само че аз ще потърся информацията от господин Гешев до каква степен е стигнало следствието.Станислав Владимиров - кмет на Перник: От Министерския съвет към този момент се убедиха, че това е най-важната стъпка, която би трябвало да вършим още от на следващия ден - подмяната на водопроводната ни мрежа първо, с цел да подсигуряваме чиста питейна вода, второ - да спрем тези големи течове.
Лидерът на Българска социалистическа партия сподели, че стартира и дарителска акция, с която да се подкрепя Перник с вода.

Днес в 12:30 часа стартира оповестеният към този момент митинг на хора от самодейността " Спаси Перник ". Те споделят, че всички ограничения, които са взети, са постфактум и е доста значимо да се разбере чия е отговорността.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР