На изложението Computex 2023 тайванската компания ASUS показа видеокартата ROG

...
На изложението Computex 2023 тайванската компания ASUS показа видеокартата ROG
Коментари Харесай

Графичната карта ASUS ROG Matrix RTX 4090 е готова да предложи най-високата номинална честота на пазара и течен метал за термоинтерфейс

На ревюто Computex 2023 тайванската компания ASUS сподели видеокартата ROG Matrix 4090, която е оборудвана с необлслужваема система за течно изстудяване с огромен 360 мм нагревател и ще се запомни с необикновената си структура. Освен това видеокартата употребява по този начин наречения течен метал в качеството си на термоинтерфейс.

Този термоинтерфейс, заради високата си течливост, не допуска дейни опити с смяна на пространствената ориентировка на охлаждания съставен елемент, само че както изясняват представителите на ресурса Tom’s Hardware, основателите на видеокартата са планували специфичен детайл към GPU, с цел да се предотврати разпространяването на термоинтерфейса. Графичният процесор, чрез този доста течен метал, контактува с огромната медна основа на водния блок, а специфичната помпа с усъвършенствани характерности също е интегрирана в охладителната система.

Специалистите на ASUS се гордеят изключително с най-високата периодичност на GPU Boost измежду видеокартите от този модел на пазара. Това се реализира единствено посредством потребление на високоефективната охладителна система. Ограничението на мощността в настройките на микрокода на видеокартата е нараснало от общоприетите 550 на 600 W, което също способства за увеличение на продуктивността на видеокартата при изчислително натоварване.

Самата видеокарта е затворена в корпус с извънредно оформление – наподобява на “корпус в корпуса “. Задната му част служи и за подсилване на мястото на монтаж на тръбите, които са насочени “покрай “ видеокартата. Това разположение се постанова от специфичните условия към дължината на корпуса на систематичния блок – в надлъжно измерение са нужни съвсем 478 mm свободно пространство за слагане на видеокартата.

Като цяло самата видеокарта заема място от два и половина разширителни слота, а също по този начин стърчи много на широчина отвън общоприетия разширителен слот. RGB подсветката на трите вентилатора и на корпуса на графичната карта ви разрешава динамично да променяте нюанса благодарение на фирмената функционалност ASUS Aura Sync. Цената на видеокартата и нейните честотни характерности по време на правенето на материала не бяха известни.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР