На излизане от съдебна зала Огнянов отрече да има винаСлед

...
На излизане от съдебна зала Огнянов отрече да има винаСлед
Коментари Харесай

18-годишният, обвинен за убийството в село Микрево остава в ареста

На излизане от правосъдна зала Огнянов отхвърли да има виновност

След убийството на 82-годишния мъж в село Микрево 18-годишният Огнян Огнянов остава в ареста, реши Окръжният съд в Благоевград, съобщи

По-малкият му братовчед – 13-годишният Онур Илиев, е настанен в дом за краткотрайно настаняване на малолетни и малолетни лица.

Той ще остане там няколко месеца, след което ще бъде изместен в друго профилирано заведение. На излизане от правосъдната зала Огнянов сподели пред публицисти, че "не е отговорен ". Наложената му най-тежка мярка "задържане под стража " може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд в тридневен период.

От разпитите и събраните досега доказателства излиза наяве, че двете момчета взаимно се упрекват за гибелта на 82-годишния Иван Чорбаджийски. Пред следователите Огнянов разказал, че с братовчед му отишли да крадат в дома на възрастния мъж, само че той останал да пази извън и единствено Онур влезнал в къщата. Малолетното момче пък разказало, че точно Огнян е нанесъл жестоките удари по главата на дядо Иван, когато ги усетил и се събудил.

Разследващите са иззели видеозаписи от камерите на прилежащо заведение, назначени са и ДНК експертизи. Разпитани са седем очевидци, като един от тях е минавал наоколо до дома на дядо Иван във времето, когато е осъществено убийството и не е видял никой пред къщата му.

Сумата, която са пробвали да откраднат двете момчета, е 136 лв..
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР