На избори, като на избори. Седмицата – даже двете седмици,

...
На избори, като на избори. Седмицата – даже двете седмици,
Коментари Харесай

Седмицата на големия взрив: Баба вади ряпа се клонира в дядо

На избори, като на избори. Седмицата – дори двете седмици, и последната предизборна, и първата следизборна - се събраха в един ден на „ огромния гърмеж “. Събудихме се на 2 октомври сутринта с баба – да им избабуваме за следващ път на политпартийците нещо, въпреки и недоносено. А си легнахме с дядо, щото космат се оказа резултатът – в този момент следва огромно бръснене един различен. Докато всеки си оформи и мустака над устата, само че си подреже и крилцата. Та да се приказва, а и да се хвърка с кацане и на земята, откакто година и половина се хвърча в облаците, от което напълно буреносно ни стана. Толкова, че сега към 2/3 от народонаселението безкомпромисно желае безусловно постоянно държавно управление с всичките там взаимни отстъпки дето са нужни за този резултат.

Да, огромният гърмеж се състоя, колкото и малко да са гласувалите от другояче многото „ гласоподаватели “ по лист. Ама не като космосологичния „ огромен гърмеж “, дето се е развила, разширила Вселената. Че то даже и Народното събрание не се е разширил – в последно време си е подобен, огромна дупка, все с по 6-7 политсили в нея. Всъщност можеше да се получи осмокрак, само че Слави не можа този път даже да прескочи една 4-процентна греда, камо ли да се (да ни) изстреля в космоса, както съобщи като основна цел, когато напряко от Марс падна като първа политическа мощ лани през лятото.

Големият гърмеж в действителност се получи към основната цел – да се извади някак си ряпата, в каквато се е трансформирала страната ни, от калта. Като към този момент не е задоволително просто да се дърпа ряпата от всякакви баби, че и от мишки, откакто е прораснала толкоз огромна. Трябва да се взриви, да се избомби. Нещо като гордата легенда на самоковци, дето споделя, че толкоз огромните си картофи със сонди ги сАдели, а с бомби ги вадели.

Е това е, в този момент са на ход сондажите сред 7-те парламентарни отново в последна сметка джуджета, откакто никой не съумя да се добере и до 70 депутата, камо ли до заветните 121 на цялостното болшинство. И в случай че от април предходната година до в този момент „ сондирането “ не водеше до никакъв потребен гърмеж за изваждане на ряпата, и все ни пращаха за репички на четири вота, в този момент ситуацията си е меко казано взривоопасно. Ако новата седморка ще се държи като 7 компира, дето нямат увиране, камо ли сваряване, то самовзривяването им е забрадка вързано. Справка освен Слави Трифонов, а и всички дето за година и половина фучаха из Народното събрание, а в този момент не могат да припарят даже покрай вратата му. Справка и първенците в тия гъсти избори, дето в случай че въобще осъществят управнически мандат, сами пропадат в него дружно с следващия скоростен парламент и на идващите избори им режат главата. Щото то без глава може, но без парламент, който въпреки всичко да законодателства, няма по какъв начин.

Та по тази причина в този момент е време за вадене на ряпата с нетипични средства. „ Бабите “, дето и една коалиция (тая четворната, четвъртито неуместна за всеки и за всичко) не можаха да избабуват, и след една зима се закопа, без да откопае каквото и да е, в този момент са заменени от брадатите дядовци. Тия, както казахме, дето ще би трябвало не просто да си сучат мустаците, а да работят с нетипични средства във връзка с ряпата.

Всъщност би трябвало един тип да се клонират в нещо ново. Ама не като предходната власт – да дойдат чак от Харвард, с цел да нападат като съвременни клонинги, пък най-после да починат властово като тая овцата Доли. Дето гордо беше първият клониран бозайник, а най-после умря от белодробна непълнота. То рак разви животното въпреки всичко, за разлика от „ клонинга на смяната “, дето по този начин се ускори да господства, че не помни да диша.

Сега ни би трябвало различен тип клонинг, не просто съвременен, а финален вик. Като най-новия, дето китайците го измайсториха тия дни - вълчицата Мая. Апропо, няма нищо общо с нашата МаяМа, дето козината все си мени, пък вълна – камо ли прежда, никаква. Трябват ни политически вълци обаче, дето да спрат да си мислят, че в действителност на вълка вратът му е пълен, тъй като си прави работата самичък. Нищо сходно, на вълка му е дебела работата – получават му се нещата, когато се получават, единствено тъй като е в глутница – в коалиция с всичките й взаимни отстъпки на стратегическото групиране и прегрупиране. Е, то и вълците са бозайници, отново ще желаят да бозаят от властта. Но ще им се наложи първо да се хранят с ряпа, че то друго не остана.

В тази посока нещата наподобяват много клониращо. Примерно „ основният бунтовник Христо умря “, тъй че в този момент следва да живее Иванов под формата на (с)мислен(щ) съдружен сътрудник. Иначе в новата съдружната глутница може да се настани „ вълчицата “ Корнелия Нинова, едвам се озъби за някой пост. Само дето ще попадне в следващия капан на Бойко Борисов, дето толкоз години все успяваше да я държи в съпротива, че и бърлогата на Позитано-20 да и подкопава.

Самият Бойко обаче също ще би трябвало да се клонира – да мине бащински, че и дядовски по-назад, като сигурно обаче изкара на първа премиерска линия някое от личните си творби. Ама такова, дето и останалите – и в глутницата за евентуално парламентарно болшинство, и в кошарата на гласоподавателите, да припознаят като хем ловджия, хем пастир, че и градинар по изваждането на ряпата. Не че ще е лидер на глутницата този някой, само че най-малко да е клониран съгласно всички усети за маниер. Понеже даже и на овцата Доли щеше да й е ясно, че тая малоумна паша от избори на избори и без същински настоящ парламент, даже и ряпа не ни остана.

О, да – дори и на президента Румен Радов това му е напълно ясно. Нищо че му се „ обясни “ чак когато юмручно си постла за втория мандат. Сега обаче и той се клонира „ просто в президент “. Че за какво му е, никак дори не му би трябвало да се вълчи и като лидер на изпълнителната власт – от длъжностен на длъжностен кабинет, и то в тая тежка спешна зима. Та по тази причина разлая кучетата и то против най-своите – против Българска социалистическа партия и против личните си харвардски клонинги.

Не му правят към този момент работа. И от самолета му се вижда, че си би трябвало по-друга глутница. Че като ще се клонират нещата, по-добре на този стадий да са с дебели вълчи вратове клонингите. А не някакви, както се споделя „ припикани мушката “. Понеже след 2 октомври, ясно се видя, че една партия, дори и 4, но припикаващи се, както им пристигна един различен, няма по какъв начин да извади ряпата. Да, и науката от дълго време го е потвърдила, че при растенията – мушкато да вземем за пример, клонирането е напълно елементарно. Основава се на вегетативното размножаване – онуй дето и баба го знае - посредством вкореняване на резници и посредством присаждане. Кършиш чепка мушкато, и я мушваш в саксията. После го гледаш по какъв начин цяло лято цъфти. Ама толкова – през зимата, дори и в останалите сезони, в случай че са като нашенските все по-кризисни, клюмва и се затрива. Не става, тъй като се изачакахме в тая страна освен нещо да цъфне, само че и да върже. Та да се върже джобът – и личният, и държавният. Които по този начин са цъфнали към този момент, не може се вържат двата края и ситуацията върви към края. И кво като ще е вълче съдружно време, откакто другояче „ вълци ни яли “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР