На испанския шампион Барселона официално е повдигнато обвинение в даване

...
На испанския шампион Барселона официално е повдигнато обвинение в даване
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: Повдигнаха обвинения на Барселона за корупция!

На испанския първенец Барселона публично е повдигнато обвиняване в предоставяне на подкупи на някогашен арбитър в продължение на две десетилетия, заяви El Debate. Според информацията, водещият следствието Хоакин Агире счита, че каталунците са направили закононарушение като са раздавали подкупи, а по делото с повдигнати обвинявания са някогашните президенти Сандро Росел, Хосе Мария Бартомеу, както и самите Хосе Мария Енрикес Негреира и неговия наследник. Изданието добавя, че на този стадий на следствието не се чакат арести.

Агире сподели по-рано през септември, че Барселона може да се е облагодетелствала от „ допустима систематична корупция “. В изказване през февруари от клуба отхвърлиха каквото и да е нарушаване.

По този мотив през днешния ден испанската полиция претърси офисите на Съдийската комисия в търсене на доказателства по случая, осведоми Marca. През месец март прокурорите подадоха тъжба за хипотетични заплащания на повече от 7,3 милиона евро за 17 години на компании, благосъстоятелност на Хосе Мария Енрикес Негрейра, който е някогашен рефер в Ла Лига и след това вицепрезидент на съдийската комисия на футболната федерация на Испания от 1993-а до 2018-а година.

„ Престъплението рушвет е осъществено тогава, когато парите са преведени, без значение дали става дума за систематична корупция в спорта, а такива заплащания е имало и те са били приети “ съобщи Агире.

„ От Барселона не са употребявали обичайни способи за разплащане, а нелегитимни форми на заплащания, което съставлява доказателство за допустима систематична корупция, защото Негреира управлява системата за оценка на реферите “ добави съдията.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР