На интернет страницата на ДФЗ е публикуван наръчник за кандидатстване

...
На интернет страницата на ДФЗ е публикуван наръчник за кандидатстване
Коментари Харесай

Започва на заявления по интервенциите в сектор Пчеларство

На интернет страницата на ДФЗ е оповестен справочник за кандидатстване по интервенциите в бранша на пчеларството, в който детайлно са разказани подпомаганите интервенции и действия, изискванията за допустимост, общи условия, финансова помощ и ред за подаване на заявление.

Публикувана е и заповед на министъра на земеделието и храните съдържаща лист с разходите/активите, за които има избрани референтни цени за финансовата 2023 година Към датата на подаване на заявката за подкрепяне за включените в листата разходи/активи, претендентът показва една оферта. За всички останали разходи/активи, за които няма избрани референтни цени се показват три съпоставими предложения.

ДФЗ-РА припомня на претендентите, че с смяната в Закона за подкрепяне на земеделските производители (ЗПЗП), който е в действие от 01.01.2023 година, всички аграрни стопани, които желаят да подадат заявки за подкрепяне, следва да имат регистрация в Системата за електронни услуги (СЕУ). През СЕУ ще се реализира и цялата връзка сред администрацията и бенефициерите на ДФЗ. Кандидатите по интервенциите в бранш „ Пчеларство “ също ще подават документи за финансова поддръжка само посредством СЕУ с дипломиран електронен автограф (КЕП).

Държавна фирма „ Земеделие “  приканва всички бенефициери, които нямат регистрация в СЕУ, да се записват.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР