На импровизираните срещи учениците задаваха много въпроси за професията на

...
На импровизираните срещи учениците задаваха много въпроси за професията на
Коментари Харесай

Доброволци от детски полицейски управления гостуваха на полицаи от управленията в Пазарджик, Пещера, Панагюрище и Септември

На спонтанните срещи учениците задаваха доста въпроси за специалността на служителите на реда.

С интерес слушаха за рисковете на специалността, които носят и удовлетворението да спасяваш и да помагаш на хората. Запознаха се с част от оборудването на униформените, както и с оборудването на патрулните коли. Лично изпробваха бронежилетки, каски, щитове, палки. Те посетиха оперативните дежурни елементи, видяха и местата за задържане на малолетни. В диалога със чиновниците на реда децата демонстрираха отличителни знания за знаците на служителите на реда, за разпоредбите за сигурност на улицата и за вярното държание при положение, че станат очевидци на закононарушение или нарушаване на публичния ред.     

През месец октомври на територията на област Пазарджик започва Националната превантивна стратегия „ Детско полицейско ръководство “. Това е четвъртата група от деца, която ще премине през двугодишно образование по тази стратегия. В рамките на района вземат участие общо 116 ученика от трети клас, обособени в пет детски полицейски ръководства – НУ „ Никола Фурнаджиев “ гр. Пазарджик, СУ „ Христо Ботев “ гр. Септември, ОУ „ Христо Ботев “ гр. Велинград “, ОУ „ П.Р.Славейков ” гр. Пещера и ОУ  „ Проф. Марин Дринов “ гр. Панагюрище.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР