На Илинден 1903 г. избухва Илинденско-Преображенското въстание, което е своеобразен

...
На Илинден 1903 г. избухва Илинденско-Преображенското въстание, което е своеобразен
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Българският народ има свои национални интереси

На Илинден 1903 година избухва Илинденско-Преображенското въстание, което е самобитен връх в българската национална гражданска война. Преди 120 години на тази дата българите в Македония, проведени и ръководени от своята Организация Вътрешна македонска революционна организация, се подвигнаха на най-голямото българско въстание против турските поробители. Въстанието стартира в с. Смилево, където се намира Главният щаб на въстаниците, отпред с Даме Груев, поручик Борис Сарафов и Анастас Лозанчев. 200 въоръжени мъже атакуват турски гарнизон и го разгромяват.

Това написа в профила си във „ Facebook “ почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация доктор Красимир Каракачанов.

" Днес още веднъж ще забележим български политици, депутати, министри, които в скъпите си костюми и лъскави служебни коли ще се появят на тържествата из цяла България. Те за следващ път ще ни приказват клишета за героизма на въстаниците и папагалски ще повтарят опорките си за европейските полезности и концепцията за независимост и народна власт ", уточни той.

" Но дано си зададем въпроса единни ли сме през днешния ден като народ. Готови ли сме солидарно да пазиме правата на всички българи в и отвън рамките на България? Готови ли сме да пожертваме не живота си, само че даже единствено един час от времето си, с цел да създадем нещо потребно в името на целокупния български народ и най-много за тези българи в Македония, които през днешния ден - не под турско иго, а сякаш в свободна страна, наречена Северна Македония - са подложени на същите репресии и издевателства, на каквито бяха подлагани от турските управляващи преди 120 години? ", попита Каракачанов.

" Това е огромният въпрос 120 години по-късно. За страдание отговорът няма да е прелестен. Българският народ е разграничен, равнодушен, не сме подготвени да се борим за личните си права в свободна България, а единствено единици се сещат и за тези българи, останали в Македония, Западните околности, Молдова и Украйна ", акцентира Каракачанов.

" Днешните български политици всяват разделяне и ненавист. Едните мощно обичат Русия, другите мощно я ненавиждат, взаимно обвинявайки се в национално изменничество. Едните в името на така наречен европейски полезности и взаимност са подготвени да ни вкарат във война, в случай че им „ свирнат “ от Брюксел и Вашингтон, а другите се заканват да ги разстрелват и пращат в лагери, тъй като били продали Русия. Жалка картинка, " добави той.

" Българският народ няма потребност да следва нито Брюксел и Вашингтон, нито Пекин и Москва! Българският народ има своя история, свои герои и свои национални ползи, които да следва. И евроатлантическите и евроазиатските емисари не са му нужни ", безапелационен е Каракачанов.

" Илинденско-Преображенското въстание е един от образците, които би трябвало да ни въодушевяват да вървим към единение на българската нация, отстояване единствено и само на българския народен интерес в името не на някакви измислени интернационалистически и глобалистки полезности, а в името на България, целокупния български народ и бъдещето на българската нация ", декларира още почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР