На хиляди хора беше наредено да се евакуират от домовете

...
На хиляди хора беше наредено да се евакуират от домовете
Коментари Харесай

Хиляди се евакуират, докато горски пожар се разпространяват в Калифорния

На хиляди хора беше подредено да се изтеглят от домовете си в Северна Калифорния, защото горски пожар се популяризира бързо на повече от 1000 акра в извънредно горещи условия, съобщи БГНЕС.

Кадри от локалния новинарски канал " ABC " демонстрираха няколко здания в пламъци в по този начин наречения пожар Mill Fire, за който пожарната работа на окръг Сискию предизвести, че се разраства с " рискова скорост на разпространяване ".

Градове, измежду които Уид, езерото Шастина и Еджвуд, са сложени под наложителна евакуация, децата от локалната гимназия са извозени с рейсове на безвредно място и е основан подслон за евакуация на огромни животни и добитък.

" Непосредствена опасност за живота. Това е законна заповед да напуснете незабавно. Районът е законно затворен за публичен достъп ", се споделя в заповедта за евакуация.

Адът се развихри в миг, когато Калифорния и елементи от Невада и Аризона се готвятза следващия ден на високи температури, заяви Агенция Франс Прес.

Упорит балон от високо налягане, който се намира над района, докара до повишаване на температурата, като в доста райони тя надвиши 38 градуса по Целзий.

" Септември стартира с горещо начало на Запад с рекордни температури и пожароопасно време, което се чака да се разшири и откри над тази част на страната през уикенда по случай Деня на труда ", написа Националната метеорологична работа в ежедневния си бюлетин.

Сискию е част от един значително горист и относително по-слабо обитаем регион на Северна Калифорния, който през последните години е мощно обиден от горски пожари.

През 2014 година повече от 150 здания бяха унищожени в град Уид - с население от близо 3000 души - от пожара Болес.

Устойчивата суша, продължаваща повече от две десетилетия, също е оставила огромна част от американския Запад изпечена и суха, което я прави уязвима за по-топли, по-бързи и по-разрушителни горски пожари.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР