На граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) с Турция Капитан Андреево бяха

...
На граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) с Турция Капитан Андреево бяха
Коментари Харесай

Граничарите на Капитана спипаха 1,1 млн. в тайници

На граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) с Турция " Капитан Андреево " бяха пресечени три опита за транспорт на недекларирана валута за общо 1 084 155 лв., оповестиха от районния пресцентър на митницата в Свиленград.

Трима турски жители са привлечени като обвинени по почналите бързи производства и са арестувани за по 72 часа, допълниха от прокуратурата.

Първите два случая са от 14 октомври. Към 12:30 часа по обед при инспекция на товарен автомобил от Англия за Турция в хладилния елемент на полуремаркето митническите чиновници са разкрили 181 575 английски лири, 180 шотландски лири и 300 ирландски лири, сложени в пакети. Общият размер на недекларираните парични средства е с българска равноценност към 410 177 лв.. Камионът бил ръководен от Х. А. на 27 година

Същия ден, в 23:00 часа, при инспекцията на лек автомобил от Турция за Румъния при персонален обзор на пасажера К. Д. (51 г.) под елека, с който бил облечен, е открита мъжка чанта с недекларирани парични средства - 93 600 евро. Българската равноценност на валутата е към 183 065 лв..

Третият случай е от през вчерашния ден към 8:30 часа сутринта. Тогава в ТИР, ръководен от И. Й. (47 г.) в долап отвън шофьорската кабина са открити необявени 251 хиляди евро с обща българска равноценност към 490 913 лв..

С тези три случая от началото на годината общата сума на откритата недекларирана валута на " Капитан Андреево " е с левова равноценност над 21,2 млн. лв..

Най-често обект на трафик са евро и английски лири. Наказателният кодекс планува наказване до пет години затвор или санкция в размер на една пета от предмета на закононарушението, в случай че то бъде потвърдено, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР