На глобалните предизвикателства, които изискват глобален отговор посвети речта си

...
На глобалните предизвикателства, които изискват глобален отговор посвети речта си
Коментари Харесай

Глобалните предизвикателства изискват общ отговор, убеден Зигмар Габриел

На световните провокации, които изискват световен отговор посвети речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации немският външен министър Зигмар Габриел.

Това оповестиха от пресцентъра на Организацията.

Той напомни горчивия исторически опит на страната си . Ние осъзнахме по сложния метод, че не можем да слагаме само страната си преди всичко и да се грижим единствено за своите проблеми.

По-правилно е да се приказва за общи европейски такива. Това съдействие обаче не значи загуба на суверенитет, акцентира той. То не всеки път е било елементарно. Нашите някогашни врагове през войните в този момент са наши съдружници, за което единствено можем да им бъдем признателни, напомни Габриел.

Проблеми обаче има освен в Европа и тя е застрашена от провокации по целия свят. Такива са нуклеарните упоритости на Северна Корея. На това би трябвало да бъде отговорено по безапелационен метод, в противоположен случай и други страни с сходни проекти ще ги осъществят, до момента в който институциите стоят и следят това безпомощно, смята Габриел.

Габриел напомни хода на интервенцията по изтласкването на групировката " Ислямска страна " от Ирак . Германия се ангажира да даде още 250 млн. евро за възобновяване на втория по величина иракси град Мосул. Жертвите на джихадистите няма да бъдат забравени и изоставени, увери той.

Министърът прикани кюрдите в Ирак да се въздържат от ескалации на напрежението, защото последното нещо, от което има потребност страната сега, са нови спорове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР