На глава от населението Люксембург, Дания и Германия харчат най-многоСметката

...
На глава от населението Люксембург, Дания и Германия харчат най-многоСметката
Коментари Харесай

Близо 800 милиарда евро са похарчени за борба с енергийната криза в Европа

На глава от популацията Люксембург, Дания и Германия харчат най-вече

Сметката на европейските страни за отбрана на семействата и фирмите от внезапно покачващите се разноски за сила е достигнала близо 800 милиарда евро, оповестиха откриватели от мозъчния концерн „ Bruegel ”, съобщи БГНЕС. Те приканиха страните да създадат по-ефикасни разноски за справяне с енергийната рецесия.

Страните от Европейския съюз към този момент са заделили 681 милиарда евро за справяне с енергийната рецесия, до момента в който Англия е отделила 103 милиарда евро, а Норвегия - 8,1 милиарда евро от септември 2021 година насам, сочи анализът на „ Bruegel ”.

Общата сума от 792 милиарда евро се съпоставя със 706 милиарда евро в последната оценка на „ Bruegel ” от ноември, тъй като страните не престават и през зимата да се сблъскват с последствията от прекратяването на множеството от доставките на газ от Русия за Европа през 2022 година

Германия оглави класацията на разноските, отделяйки близо 270 милиарда евро - сума, която засенчва всички останали страни. Англия, Италия и Франция са идващите по разходи, макар че всяка от тях е похарчила по по-малко от 150 милиарда евро.

На глава от популацията Люксембург, Дания и Германия харчат най-вече.

Разходите, отделени от страните за енергийната рецесия, към този момент са на равнището на фонда за възобновяване от COVID-19 на Европейски Съюз, който е на стойност 750 милиарда евро. Актуализацията на енергийните разноски идва в миг, когато страните разискват предложенията на Европейски Съюз за по-нататъшно разхлабване на разпоредбите за държавна помощ по планове за зелени технологии, защото Европа се стреми да се конкурира със дотациите в Съединени американски щати и Китай.

Тези проекти породиха опасения в някои столици на Европейски Съюз, че насърчаването на повече държавна помощ ще наруши вътрешния пазар на блока. Германия е подложена на рецензии поради големия си пакет от помощи за енергетиката, който надалеч надвишава опциите на другите страни от Европейски Съюз.

От „ Bruegel ” обявиха, че държавните управления са насочили по-голямата част от помощта към ограничения за ограничение на цените на дребно, които потребителите заплащат за сила, като да вземем за пример понижаване на Данък добавена стойност върху бензина или ограничение на цените на дребно на електрическата енергия.

Според мозъчния концерн това би трябвало да се промени, защото страните не разполагат с задоволително фискални средства, с цел да поддържат такова необятно финансиране.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР