На Гергьовден в горнооряховското село Поликраище осветиха точно копие на

...
На Гергьовден в горнооряховското село Поликраище осветиха точно копие на
Коментари Харесай

Осветиха копие на чудотворната икона на Свети Георги от Светогорски манастир

На Гергьовден в горнооряховското село Поликраище осветиха тъкмо копие на чудотворната икона на Свети Георги от Светогорски манастир, известна като Чудотворната Фануилска икона на Свети Георги. Тя е с размерите на оригинала, а изработването й лишило три години. Направена от зографите от Света гора особено за храма в село.

Иконата е поръчана е и дарена от човек, който през последните години оказал помощ за възобновяване и поддържането на църквата. На празника през днешния ден и там десетки миряни се помолиха за здраве и благополучие пред иконата на Светеца.

" Ние имахме тази опция да осветим и да се докоснем до копието на чудотворната икона на по този начин наречената аравийска икона, която се намира в нашия български манастир " Свети Георги Победоносец Зограф " на Атоноския полуостров. Дарителят, който я подари, тъй като той след негово вървене в Света гора, претърпява един персонален катарзис, в едно персонално прекарване в един миг, той в действителност го усеща надълбоко в себе си.! ", изясни отец Зоран Мамучевски.

Текст: Мирела Дончева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР