на Габрово от комина на Топлофикацията в продължение на дни.

...
на Габрово от комина на Топлофикацията в продължение на дни.
Коментари Харесай

ТЕЦ Габрово замърсява въздуха, но не топли


на Габрово от комина на Топлофикацията в продължение на дни. Сажди покриват тротоари и улици, а в това време клиентите са без парно в най-студените дни. В града за поредна зима зрее неодобрение.

„ Проблемът се появява всяка година по това време –, мирише на сяра. Тази година обстановката ескалира “, разяснява Камен Ножаров, който живее в Габрово и е един от недоволните.

Мъжът изясни, че са пускани тъжби към Регионална инспекция за опазване на околната среда - Велико Търново. и замърсяването на въздуха било прекратяване за ден-два. След това обаче обстановката се повтаряла.

Сажди се сипят освен върху прилежащите автокъщи, само че и над част от кварталите на града, които са най-близо до Топлофикация. Хората се оплакват, че от време на време въздухът не става за дишане. Но това не е всичко – макар пушещият комин,.

„, която от Топлофикация подават към нашата жилищна постройка е 56 градуса. Това е безусловно ненормално. Наблюдавам инсталацията повече от 10 години и мога да кажа, че подаването на топло тази зима е в извънредно неприятни параметри “, Петър Ненчев, който е домоуправител и дава отговор за абонатната станция в жилищна постройка.

Официално топлоподаването в града е.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР