На форума на държавните глави от групата Арайолуш Румен Радев

...
На форума на държавните глави от групата Арайолуш Румен Радев
Коментари Харесай

Румен Радев: ЕС се нуждае от по-ефективен механизъм на вземане на решения в кризисни ситуации

На форума на държавните глави от групата " Арайолуш " Румен Радев прикани Европейски Съюз да се концентрира и върху проблемите на сигурността, които произтичат от процесите в Европа, заяви президентският прессекретариат.
 
Европейският съюз се нуждае от доста по-ефективен механизъм за взимане на решения, изключително в спешни обстановки. Нерядко рецесиите към този момент са факт, а в Европейски Съюз съумяваме да реализираме консенсус за обещано решение след година. Това съобщи президентът Румен Радев на срещата на държавните глави от групата " Арайолуш " в столицата на Латвия - Рига. Форумът за политически разговор сплотява 14 президенти на страни членки на Европейски Съюз - Португалия, Германия, Латвия, Финландия, Италия, Австрия, Полша, Унгария, Словения, Естония, Малта, България, Хърватия и Гърция и тази година е отдаден на аспектите на сигурността.
 Радев в Рига БГНЕС
Българският президент акцентира, че даже и при съществуването на рецесии, които засягат всички страни членки, Европейски Съюз не всеки път съумява да бъде обединен и да търси стабилно и продължително решение. По думите на Румен Радев това с особена мощ важи във връзка с миграцията. " Ако вложим всичките си старания в превръщането на Европа в цитадела и не се обърнем към аргументите за миграцията, рискуваме да загубим тази цитадела. Европейски Съюз би трябвало да изнася освен артикули, само че и действително да поддържа развиването на образованието, културата и обществената непоклатимост в страните, от които произлизат мигрантите ", акцентира президентът.

 Радев в Рига БГНЕС-->
 
Държавният глава прикани страните членки да премислят следваните подходи към сигурността, която не зависи единствено от продан на информация сред службите за сигурност, само че и от способността на Европейски Съюз да отстоява своите позиции в интернационален проект. Според президента Радев без съществуването на съответен защитителен потенциал, Европейски Съюз не е в положение да подсигурява сигурността на страните членки в прилежащите райони, които не престават да генерират опасности и да предизвикат миграционни талази.
 Радев в Рига БГНЕС
Трябва да си отговорим и на въпроса дали имаме задоволително съответни механизми, с цел да идентифицираме и предотвратим евентуални рецесии както отвън Европейски Съюз, по този начин и вътре в Европа, в обособените общества и във връзка с днешните социално-икономическите процеси, съобщи Румен Радев. Държавният глава добави, че страните в света не се разделят на огромни и дребни, а според от упоритостите и задачите, които си слагат в отстояване на своите ползи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР