На форум в София управляващият директор на Международния валутен фонд

...
На форум в София управляващият директор на Международния валутен фонд
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Ръстът на инфлацията в България още не...

На конгрес в София ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева съобщи, че на фона на растящите цени упованията за инфлацията у нас към момента не са притеснителни, само че наклонността не е ясно обрисувана.

„ Засега всички данни, които ние имаме, демонстрират, че по-вероятно е краткотрайна наклонност, по-вероятно е 2022 година, когато възобновяване на стопанската система е по-равномерно на всички места, тогава ние можем да забележим задържане на инфлационните процеси “.

Кристалина Георгиева прикани българите да се имунизират, поради себе си и поради растежа на стопанската система.

„ Страните, които нямат достъп до ваксини, нямат задоволително фискално пространство да оказват помощ, да не престават да оказват помощ на бизнеса, те изостават внезапно обратно “.

Според прогнозите, предстоящият растеж на стопанската система през 2021 година ще бъде към 6 на 100.

Кристалина Георгиева изнесе лекция, отдадена на световната стопанска система и мястото на България в нея на започващия през днешния ден интернационален конгрес с наслов " Кариерен Кошер ". Събитието се провежда от най-голямата общественост на българите с опит в чужбина " Тук-там ".

Повече от 4 000 високоспециализирани фрагменти, които търсят реализация още веднъж в България, над 100 компании и още 40 лектора събира тазгодишното издание на кариерния кошер.

Организаторите оферират богата семинарна стратегия с вдъхновяващи лектори с интернационален опит, които ще предизвикат и ще стимулират.

На живо ще бъдат показани едни от най-иновативните фирмени български артикули в разнообразни промишлености, за които ще описват техните създатели.

Представители на бизнеса ще оферират свободни позиции, които са ориентирани особено към българите с опит и обучение в чужбина. Сред участниците във форума се чака и посланикът на Обединеното кралство у нас Роб Диксън, написа БНР.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР