На фона на загубата на първите танкове, доставени от западните

...
На фона на загубата на първите танкове, доставени от западните
Коментари Харесай

След загубата на първите танкове Украйна поиска от Германия още Леопарди

На фона на загубата на първите танкове, доставени от западните съдружници на Украйна, Киев още веднъж прикани за засилена поддръжка, по-специално от Германия, оповестява " Украинска истина ".

Украинската войска обезверено се нуждае от доста повече западни бойни танкове, бойни машини на пехотата и друга бронирана техника, съобщи Андрий Мелник, заместник-министър на външните работи на Украйна.

Всеки " Леопард " 2 коства безусловно колкото тежестта си в злато за една решителна атака, посочи той.

Според Мелник, който е и някогашен дипломат на Украйна в Берлин, Бундесверът е в положение да обезпечи повече от 18-те към този момент доставени танка от своя запас от над 300 такива машини. По негови думи актуалният им брой може да бъде утроен, без да се слага в риск способността на Германия за защита.

Освен това Мелник изиска от Германия още 60 бойни машини на пехотата " Мардер ".

Политикът по въпросите на сигурността от Християндемократическия съюз Родерих Кизеветер поддържа настояването на Мелник. " Съюзниците би трябвало неотложно да заменят цялото унищожено съоръжение, като бойни танкове " Леопард " и бронетранспортьори, и да доставят в допълнение въоръжение ", настоя той.

Маркус Фабер от Свободната демократическа партия пък уточни, че " ясни изказвания за замяната на загубен материал " могат да " поддържат бранителите в тяхната атака ".

Мелник повтори и настояването си Германия да даде крилати ракети " Таурус " и да помогне за построяването на мощни украински военновъздушни сили.

Украйна чака стратегическото решение на Германия за интензивно присъединяване в обединението за изтребители, с цел да се даде опция на украинските водачи да се образоват на изтребители " Юрофайтър " и да бъдат предоставени над 130 самолета.

По-рано обаче беше обявено, че немското държавно управление сега не обмисля да доставя на Украйна крилати ракети с огромен обхват " Таурус ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР