На фона на войната на Русия срещу Украйна, Лондонската национална

...
На фона на войната на Русия срещу Украйна, Лондонската национална
Коментари Харесай

В Лондон преименуваха картината на Дега Руски танцьорки на Украински танцьорки

На фона на войната на Русия против Украйна, Лондонската национална изложба преименува картината на Едгар Дега " Руски танцьорки ". Пастелното платно на уеб страницата на музея към този момент се назовава " Украински танцьорки " ( " Ukrainian Dancers " ). След това решението бяха отправени апели към други културни институции да премислят " мързеливите " тълкования и неправилни идентификации на украинското изкуство и завещание, написа английският вестник The Guardian.

Отсега нататък тази картина на Дега се назовава " Украински танцьорки ".

Преименуването на картината на френския импресионист от началото на 20-ти век е направено след апелите на украинци в обществените мрежи. В момента не е изложена. Творбата изобразява група танцьорки с жълти и сини панделки, вплетени в косите им.

„ Наименованието на тази картина е обект на непрекъснати полемики през годините и е отразено в научната литература, само че през последния месец тя получи засилено внимание заради актуалната обстановка. Ето за какво ние сметнахме, че е подобаващ миг да актуализираме заглавието на картината, с цел да отразява по-добре нейния сюжет “,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР