На фона на рекордното поскъпване на книжата на Tesla, компанията

...
На фона на рекордното поскъпване на книжата на Tesla, компанията
Коментари Харесай

Tesla готви продажбата на акции за 5 млрд. долара

На фона на рекордното повишаване на книжата на Tesla, компанията съобщи, че скоро ще продаде акции на стойност 5 милиарда $, осведоми СNBC.

Тези акции ще бъдат продавани „ понякога “ и на „ пазарни цени “, се показва в декларация към Комисията за скъпи бумаги и тържища в Съединени американски щати.

На фона на новината акциите на компанията потеглиха надолу в предборсовата търговия, само че останаха на 3% над вчерашното си равнище.

Представянето на Tesla на пазарите от началото на годината е удивително. След края на търговията в понеделник, акциите на производителят на електрически коли се приближиха до 500% процентов растеж за 2020 година

Силното показване на Tesla набра спомагателна скорост, откакто на 11 август компанията разгласи делене (сплит) на акции 5 към 1. Целта на този ход е да се понижи цената на книжата за самостоятелните вложители, откакто компанията стана най-скъпият автопроизводител в света. Оттогава до през днешния ден акциите на компанията са напреднали с 81,3% пункта. Това включва 12,6-процентовия растеж от през вчерашния ден, когато разделянето на акциите влезе в действие.

По данни на FactSet пазарната капитализация на Tesla към този момент е 464 милиарда $.

Скоростта, с която вложителите вливат пари в ръководената от Илон Мъск компания остави доста търговци от Уолстрийт озадачени. Вчера RBC съобщи, че акциите на компанията са „ фундаментално надценени “, само че в същото време с това увеличи ценовия си таргет за книжата от 170 на 290 $.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР