На фона на рекордно горещо лято в големи части на

...
На фона на рекордно горещо лято в големи части на
Коментари Харесай

Антарктида отбелязва дълбоко замръзване тази година

На фона на рекордно горещо лято в огромни елементи на Северното полукълбо, обзето от опустошителни пожари, наводнения и урагани, потъна в надълбоко заледяване, написа в. „ Сиатъл таймс “. Това нормално се случва през зимните месеци на най-южния континент, само че през 2021 година е друго.

Студът беше извънреден, даже за най-студеното място на планетата.

Средната температура на станцията на Южния полюс „ Амундсен-Скот “ сред април и септември, беше минус 61 градуса по Целзий, което е най-ниската измежду върховете, датиращи от 1957 година Това беше с 4,5 градуса по-ниско от междинното за последните 30 години.

За първи път това оказва се от запис посредством туит от Стефано Ди Батиста, който разгласява проучване за температурите в Антарктика. Легитимността на информацията на Ди Батиста беше доказана от Ричард Кулатер, откривател от Глобалната работа за моделиране и асимилация на НАСА.

Средната температура през септември е и най -студената от записаните на Южния полюс, написа в имейл Дейвид Бромич, полярен откривател от Университета на щата Охайо.

Екстремният мраз над Антарктида оказа помощ да се избутат равнищата на морския лед към континента до петото най-високо равнище, записано през август, съгласно Националния център за данни за снега и леда.

Изключително студеното време продължава да обгръща антарктическото плато. Максимилиано Ерера, климатолог, който следи международните рискови метеорологични условия, написа в Туитър, че температурата на съветската станция „ Восток “ е спаднала до минус 79,4 градуса по Целзий в четвъртък (30 септември), което беше единствено 0,6 градуса по Целзий от най-ниската записана температура в света през октомври.
 Огромен айсберг се откъсна от ледовете на Антарктида Огромен айсберг се откъсна от ледовете на Антарктида
Един от най-големите айсберги от последно време се откъсна от ледената завивка на Антарктида и се носи по посока на остров Южна Джордж...

Сегашните температури към момента не са достигнали най-ниските, следени в миналото на континента. През 1983 година термометрите на „ Восток “ се свиха до минус 89,6 градуса по Целзий.

Матю Лазара, специалист по метеорологията на Антарктида и академик от Университета на Уисконсин, наблюдаваше през последните месеци температурите на Южния полюс от кабинета си в Медисън със благоговение. В едно изявление той сподели, че е бил към минус 40 градуса по Целзий в доста случаи. През годините той е пътувал доста пъти до Антарктида, с цел да обогати проучванията си.

„ При тези температури е мъчно да се ръководят самолети “, написа той в имейл. „ [При] сред -50 ° C и -58 ° C излагате самолета на риск, когато хидравликата замръзва или горивото се трансформира в желе. “

Веднъж той посетил Южния полюс в края на октомври. „ Трябваше да изживея време с температури от -50 ° C… също така и с вятър. Бях „ впечатлен “ да нося моите 35 кг екипировка за рисково студено време, с цел да ми е топло “, пошегува се той.

Условията над Антарктида са в ослепителен контрастност с огромна част от останалата част от планетата, която отбелязва четвъртия си най -горещ интервал от юни до август, съгласно Националната администрация за океаните и атмосферата. Северното полукълбо записва второто си най -горещо лято.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР