На фона на протестите за доходи стана ясно, че политиците

...
На фона на протестите за доходи стана ясно, че политиците
Коментари Харесай

На фона на протестите: Скачат заплатите, ама на политиците!

На фона на митингите за приходи стана ясно, че политиците ще получат следващо нарастване на заплатите, оповестяват от Нова телевизия. Причината – по предписание приходите им зависят от тези в публичния бранш, измерени от националната статистика в края на всяко тримесечие. Така заплатите на висшите ни държавници се трансформират четири пъти в годината.

През септември междинната заплата в публичния бранш доближава 1860 лева В края на предходното тримесечие е била 1715 лева

Разчетите демонстрират, че депутатите получават утроената заплата в публичния бранш. Възнагражденията на премиера и на ръководителя на Народното събрание са идентични – те взимат депутатската заплата плюс още 55%. Така те към този момент ще получават по съвсем 8500 лева – с 670 лв. повече, в сравнение с през предходното тримесечие.

Президентът се подписва под две депутатски заплати. През идващите три месеца той ще получава над 11 000 лв.. Досега е взимал малко над 10 000, което значи, че нарастването за него е 870 лв.. Тук не се включват класове за прослужено време и други надбавки.

А главното заплащане на народните представители ще стане съвсем 5 600 лева при към 5 100 до момента. Това е сумата без спомагателни средства за стаж и участия в комисии.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР