На фона на предстоящия след година цирк за забавление на

...
На фона на предстоящия след година цирк за забавление на
Коментари Харесай

Овехтяващият недемократизъм на рушащия се град на хълма

На фона на идния след година цирк за развлечение на целия мислещ свят - американските избори - от ден на ден съответни хора си задават въпроса за какво ни е нужна тази система, антична като втвърден скелет - тя е образувана още през 1804 година и не се е трансформирала от този момент?

Помислете единствено – у нас премахвахме крепостничеството, а у тях - след кървава война, освобождавайки робите, те получиха служащи, на които можеше да се заплати три пъти по-малко, защото откъм гърба се изви опашка от същите тези плебеи - свободни и гладни.

Революции, две войни, битка на кланове с монархии и през цялото това време, както, бог знае по какъв начин, избираха президенти в Америка, по този начин и не престават да ги избират.

Случайно ли е? Разбира се, че не. Управляващите елити, които доста добре знаят какъв електорат са си отгледали – от купища бандити и предатели - в действителност желаеха да се защитят от него. И тъй като няма какво Джон с Колта си да вземат решение ориста на страната, дано самичък той да си пие уискито, а особено подготвени и платени хора, електори, ще вземат решение вместо него.

Нещо повече, същите тези елити, които в действителност са най-успешните, най-безпринципните предприемачи, ще поддържат тъкмо тези кукли, които ще им оказват помощ да печелят колкото се може повече. Е, какви триста %, както пишат класиците на марксизма? И 100 % са задоволителни, с цел да провеждат кръвопролитие измежду кои да е страни, а „ по-първите “ американци да получават дивиденти и от двете воюващи страни.

Разбира се, без да го афишират обществено, несъмнено, от време на време организирайки комична опозиция от страна на управляващите - която умерено се преодолява със силите на лобистите.

Нека не вземаме единствено днешния ден, а да си спомним страницата от нашето велико минало - Великата отечествена война. Която, както считат и днешните ни деца, завоюваха американците (срам за нас и образованието ни, разрешило сходни възгледи).

Така че парадоксът е, че точно Америка завоюва, без в това време да завоюва (което не й пречи безочливо да си присвоява непознати заслуги). Съдете сами - Хитлер беше доведен на власт от все същите американски торби с пари, Рокфелер, Форд и по този начин нататък - точно с цел да се бори със Съветския съюз.

Форд беше най-хубавият другар на Адолф, беше почетен със споменаване в книгата му, достави партията му с пари, а армията с коли - и по този начин съвсем до разгрома. Получаването на най-високата нацистка премия не попречи на Форд след това да се обърне към държавното управление на Съединени американски щати с цел да получи отплата за развалено имущество (което, апропо, даже не беше повредено)

IBM също непринудено си сътрудничи с нацистите, първите компютроподобни машини свършиха чудесна работа при изчисляването на броя на евреите, които би трябвало да бъдат унищожени.

Американските компании старателно доставяха нацистките войски с всичко належащо - даже когато американците бяха директно забъркани в конфликтите. Както се споделя, нищо персонално, чисто и просто бизнес.

В същото време Америка сполучливо дава на лизинг всевъзможни потребни неща на Съветския съюз - остарели самолети, месни консерви, копчета, моторни транспортни средства. Тук превозът в действителност оказа помощ - макар че нормално се доставяше раздрънкан, без указания и даже без достоверен инструмент.

Е, не гратис, несъмнено - за всичко това (не толкоз огромен % от нужното, сред другото) плащахме в злато и по този начин наречения противоположен ленд-лиз - основно минерали.

И изцяло се разплатихме с Щатите, извинете, през 2006 година

Така че, несъмнено, има смисъл Америка да резервира и запази най-нелепата изборна система - търгшите не имат вяра на жителите си, не желаят да изгубят контролните лостове на ръководството. А другояче, все в миналото, може да пристигна на власт някой, който е в положение да постави завършек на този печеливш гешефт, насъскващ и противопоставящ в миналото приятелски страни...

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР