На фона на покачващите се разходи за живот във Великобритания

...
На фона на покачващите се разходи за живот във Великобритания
Коментари Харесай

Великобритания със спешен призив към англичаните

На фона на покачващите се разноски за живот във Англия ръководителят на Националната здравна работа (НСЗ) прикани лечебните заведения да проведат акции, с които да оказват помощ за " минимизиране " на натиска върху отделенията за незабавна помощ през зимата, съобщи ДПА.

Изпълнителният шеф на НСЗ Аманда Причард декларира в писмо до ръководителите на здравните служби, че тази година планирането на зимния интервал е почнало по-рано от нормалното, " предвид на това, че натискът върху НСЗ ще бъде забележителен, изключително в областта на незабавната помощ ".

Вестник " Дейли телеграф " оповестява, че се чака по-късно тази година да бъде възобновена акцията " Помогнете ни да ви помогнем ", която ще призове жителите да употребяват незабавния телефон 999 и службите за незабавна помощ единствено в краен случай.

Миналата година НСЗ употребява телевизионни реклами, постове в обществените мрежи и билбордове, с цел да насърчи хората да употребяват онлайн услугата " 111 " за незабавни случаи, които не са животозастрашаващи, вместо да се обаждат на " Бърза помощ ".

В момента НСЗ изостава съществено в работата си, като броят на хората, чакали две или повече години, с цел да получат лекуване, през юни е възлизал на към 6700. Съществена роля за тази отрицателна наклонност изигра и пандемията от ковид, отбелязва ДПА.

Конфедерацията на здравните служби изпрати през вчерашния ден писмо до министрите, в което предизвестява, че поради възходящите разноски за живот през зимата хората ще да би трябвало да избират сред това дали да заплащат за храна или за отопление на домовете си.

Ръководителите на здравните служби декларират, че са обезпокоени от обстоятелството, че широкоразпространената енергийна беднотия ще усили така и така огромния брой от към 10 000 смъртни случаи годишно, свързани със студа в жилищата. Това на собствен ред ще усили и натиска върху към този момент претрупаната система на опазването на здравето, предизвестява съсловната организация.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР