На фона на очакванията за трудности в икономиката и преобладаващ

...
На фона на очакванията за трудности в икономиката и преобладаващ
Коментари Харесай

Галъп: България, Турция и Афганистан са най-песимистичните държави в света



На фона на упованията за компликации в стопанската система и доминиращ скептицизъм, позитивното е, че тази година персоналното благополучие у нас, въпреки и едвам доловимо, е по-високо, разясняват създателите на проучването. Общо 45% от запитаните българи декларират, че се усещат щастливи или доста щастливи, 10% се дефинират като нещастни или доста нещастни, а 43% споделят, че не се усещат нито щастливи, нито нещастни. 2% не могат да преценяват.

Индексът на щастието за страната тази година е +35, което е слага България покрай центъра на листата от общо 44 страни, включени в проучването. За съпоставяне в края на предходната година показателят за България е +31.

Изследването „ В края на годината “ на асоциацията „ Галъп интернешънъл “ с епровежда всяка година от 1977 година насам. Тази година то бе извършено в 44 страни по света посредством изявленията на 41 560 души. Във всяка страна през интервала октомври-декември 2021 година са интервюирани към 1000 души по метода „ лице в лице “, по телефона или онлайн.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР