На фона на обострената социално-икономическа криза във Венецуела, тази година

...
На фона на обострената социално-икономическа криза във Венецуела, тази година
Коментари Харесай

Броят на венецуелците емигранти в Колумбия се е увеличил с 40%


На фона на обострената социално-икономическа рецесия във Венецуела, тази година броят на емигриралите й в Колумбия жители се е нараснал с 40%, достигайки 470 хиляди души.

Както разгласи в петък ръководителят на колумбийското Управление по въпросите за миграцията Кристиан Крюгер Сармиенто, 202 хиляди от тях живеят в страната легално, като от тях 67 хиляди индивида са получили особено позволение за престояване.

Съгласно доклада на колумбийските управляващи 39% от венецуелските емигранти се намират в столицата Богота,14% от тях в департамента Антиокия и 10% - в Атлантико.

През миналите години Венецуела е в положение на извънредно тежка обществена и икономическа рецесия, съпроводена с галопираща инфлация и обезценяване на националната валута. Според последните прогнози на Международния валутен фонд (МВФ), през 2017 година растежът на потребителските цени във Венецуела се чака да е 652.7%, а през 2018 година - към този момент 2349.3%. През 2016 година инфлацията доближи 254.4%, а Брутният вътрешен продукт спадна с 16.5%. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР