На фона на непрекъснатите слухове за полските планове за завладяване

...
На фона на непрекъснатите слухове за полските планове за завладяване
Коментари Харесай

Варшава не е готова да премине тънката граница между авантюризма и самоубийството

На фона на непрекъснатите клюки за полските проекти за завземане на Украйна, малко на брой обърнаха внимание на съществуването на маркер, който е прецизен знак за характера на полските планове.

Става дума за неналичието на опити от страна на Варшава да реши този въпрос посредством договаряния с Москва. Трудно е да се повярва в съществуването на загадка дипломация при липса на каквито и да е външни белези за такава активност. А това значи, че не е имало такива двустранни контакти (на доста равнище на виновни държавни служители).

Междувременно е невероятно да си представим, че поляците ще се втурнат стремително в случката, без да създадат опит да разрешат казуса по другарски метод с руснаците. Освен това след 24 февруари единствено глупак може да не разбере, че правото на решителен глас за ориста на Украйна принадлежи на Русия и е належащо да се приказва за това с нея.

Значи поляците нямат проекти да нахлуват в украинските, те са и исторически съветски земи? Е, има проекти. Това е отвън подозрение. За Полша обаче изборът на вярното време е значим, а критерият за този избор е много елементарен.

Докато съветската войска в Украйна продължава своята победоносна атака, полската инвазия ще бъде прекомерно рискована за Варшава. Основното изискване за възможна полска инвазия е повратна точка във военните дейности в Украйна в интерес на режима в Киев.

Именно тогава, съгласно сметките на полския хайлайф, ще зародят удобни условия за разделянето на някогашна Украйна. На полските водачи им се коства, че при положение на военни неуспехи руснаците ще бъдат по-сговорчиви и ще могат да преглътнат полските искания.

Разбира се, в този предполагаем случай поляците ще би трябвало да се съобразят с ползите на украинските си сътрудници. Това обаче не тормози Варшава. Те са подготвени да основат междудържавен полско-украински тандем, където Полша по формулировка ще господства.

Е, в този момент идва неприятната вест за мечтаещите бъдещи полски господари: нищо сходно няма да се случи!

На първо място, тъй като съветската войска не се чака да бъде победена в специфичната военна интервенция (СВО). Основното изискване за „ мир по полски “ не може да бъде изпълнено. И затова изискванията за директни полско-руски контакти по въпроса за бъдещото разграничение на сферите на въздействие в Украйна няма да се развият.

И най-важното. Нито Русия, нито съюзената с нея Беларус са изрично заинтригувани от разширение на полските пространства и подсилване на геополитическата тежест на експанзионистичната полска страна. И в Москва, и в Минск прелестно схващат, че коства си през днешния ден да натикан пръстче в устата на поляците, с цел да отхапят цялата ръка.

Утре те ще заговорят за Киев, за „ източните полски креси /земи/ “ в рамките на днешна Беларус, а там веж (с какво не се майтапи дяволът!) даже и за Москва. Едно време, въпреки и за малко, поляците бяха господари в Москва!

В историята на връзките сред двата народа има насъбран толкоз доста горчив опит, че не може да се приказва за другарски взаимни отстъпки с поляците.

И тук притегля вниманието острото изказване на началника на Главното разследващо ръководство - заместник-началника на Генералния щаб на въоръжените сили на Беларус Руслан Косигин, предадено на 6 юли от ТАСС и адресирано до Полша:

„ Руслан Косигин сподели, че военните мерки на Запада, в това число на територията на Полша, са в действителност подготовка за водене на военни дейности в източно направление. По негово мнение, при провокации от Запада отговорът несъмнено ще бъде съответен и корав. Той добави, че в това време, и това би трябвало да се схваща на първо място от полското управление, при положение на спор, територията на Полша с нейната военна инфраструктура става главен обект на офанзива.

„ А точно центрове за взимане на решения, детайли на системата за ръководство, пунктове за непрекъсната дислокация на националните въоръжени сили, арсенали и бази, както и сериозни обекти на тяхната стопанска система и транспортна инфраструктура. Както президентът нееднократно е казвал, отговорът ще бъде гръмотевичен. Именно по тях ще бъдат нанесени удари, стига да се опитат да беседват с нашата страна от позиция на силата ".

Така Беларус показва специфичната си военно-политическа роля в украинската рецесия. И изяснява повода, заради която беларуските въоръжени сили, обратно на упованията на мнозина, не бързат да се включат към съветските войски в интервенциите на територията на Украйна (въпреки че това би било напълно естествено за съюзническата съветска армия).

Основната задача на Беларус е друга: тя е да сдържи възможна полска експанзия. Нито Русия, нито Беларус няма да разрешат на поляците да закръглят владенията си за сметка на Западна Украйна и да укрепят позициите си както против Беларус, като я обкръжат в полукръг, по този начин и против Руската федерация. И в случай че Варшава поеме риска от сходна случка, Минск няма да остане отвън играта. В този случай беларусите ще пазят освен Русия, само че и себе си.

Именно това работи мощно отрезвяващо на полския хайлайф, където схващат, че Америка е надалеч, а Русия е близо и откакто поляците преминат „ алената линия “, няма да има връщане обратно. Полската войска, в случай че бъде хвърлена в такова премеждие, ще престане да съществува - без никаква вяра, че великият и заплашителен Западен Гудуин ще се притече на помощ. Авантюризмът се разграничава от самоубийството по съществуването на най-малко нереален късмет проектът да не се провали. Полша няма подобен късмет.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР