На фона на еуфорията около обявяването на , Apple се

...
На фона на еуфорията около обявяването на , Apple се
Коментари Харесай

Apple ще актуализира iPhone 12, след като Франция го забрани заради висока радиация

На фона на еуфорията към оповестяването на, Apple се сблъсква с проблеми с версията на смарт телефона от 2020 година във Франция. Преди дни френското държавно управление забрани продажбата на iPhone 12 и предизвести, че може да изтегли всички налични устройства от този модел от френския пазар.

Причината е, че Френската национална организация за честотите (ANFR) откри, че iPhone 12 излъчва прекалено много електромагнитна радиация. По-конкретно, устройството надвишава с 1,74 w/kg регулаторната гранична стойност във Франция, която открива силата, която може да бъде погълната от човешкото тяло, когато телефонът се държи в ръка.

Регулаторният орган подреди на Apple да " приложи всички налични средства за бързо премахване на тази нередовност ", като в противоположен случай компанията ще би трябвало да забрани използването на тези телефони.

А софтуерният колос не губи време. В петък той съобщи, че ще актуализира iPhone 12, само че единствено за френските консуматори. По-рано Apple оспори заключенията на френската организация, като твърдеше, че смарт телефонът ѝ дава отговор на международните стандарти в частта за електромагнитната радиация. Компанията оправда казуса със " характерния протокол за тестване ", създаден от френските регулатори, и отхвърля какъвто и да е проблем с сигурността.

Какво сочат тестванията?

Френската организация е стигнала до заключението, че iPhone 12 надвишава ограничаването за характерна скорост на усвояване (SAR). Държан в ръка или в джоба на панталона, той излъчва 5,74 W/kg, като съгласно европейските разпореждания индикаторът не би трябвало да надвишава 4 W/kg. Според френския министър, отговарящ за цифровия преход и телекомуникациите, Жан-Ноел Баро самостоятелна лаборатория е удостоверила резултатите на ANFR.

Европейският стандарт от 4 W/kg е доста по-нисък от равнището на вълните, което би могло да има последици за потребителите. Според научни проучвания този предел е 40 W/kg. На пръв взор заплахите от потреблението на iPhone 12 не съществуват, само че въпреки всичко инспекцията открива радиация над нормата. За съпоставяне, Френската организация е тествала и iPhone 14, който е в бил в норма от 2,98 W/kg.



Въпреки че iPhone 12 беше пуснат на пазара през септември 2020 година, той към момента би трябвало да дава отговор на условията, даже три години по-късно. Той е единственият смарт телефон от цялата сбирка на Apple, който не дава отговор на стандартите.

ANFR разгласи, че ще изпрати резултатите от тестванията си на всички свои сътрудници в страните членки на Европейския съюз. Ако другите национални организации за периодичност на Съюза потвърдят тези резултати, те също биха могли да изискат iPhone 12 да бъде изтеглен от пазара. Теоретично това би заплашила продажбата на този смарт телефона в целия Европейския съюз.

Предстои update

Планираната актуализация на софтуера, която все още ще се приложи единствено за френските консуматори, повдигна въпроси по отношение на проектите на Apple за iPhone 12 в други страни.

В четвъртък регулаторните органи на Белгия, Нидерландия и Германия оповестиха, че също изследват въпроса. Германската мрежова организация BNetzA показва пред BBC, че френското следствие може да докара до ограничения, които да се ползват във всички държави-членки на Европейски Съюз.

Френският министър Баро съобщи, че ANFR ще тества новата актуализация, с цел да ревизира сходството ѝ, преди продажбата на iPhone 12 още веднъж да бъде позволена.

Световната здравна организация (СЗО) към този момент е давала мнения по отношение на опасенията за радиацията, предавана от мобилните телефони. На своя уеб страница тя декларира, че няма доказателства, които да дават съображение за умозаключение, че излагането на ниско равнище на електромагнитни полета е нездравословно за хората.

Целият този проблем се развива, до момента в който Apple е в развой на последователно преустановяване на продажбите на iPhone 12 в интерес на по-нови модели, в това число iPhone 15, който беше разгласен тази седмица.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР