На фона на безпрецедентните промени в света и усложнената външна

...
На фона на безпрецедентните промени в света и усложнената външна
Коментари Харесай

Китайската дипломация ще продължи да допринася за подобряване на глобалното управление

На фона на невижданите промени в света и усложнената външна среда пред Китай в Пекин се организира Работното заседание на Централен комитет на ККП по въпросите за външната политика. Форумът прегледа достиженията и опита на китайската дипломация през миналото десетилетие, даде оценка на събитията в света, сложи на предпочитано място построяването на общественост на споделена орис във външната си политика в бъдеще, инициира концепцията за равноправна и подредена многополюсност и икономическа глобализация в интерес на всички. Анализатори смятат, че форумът демонстрира приемствеността и стабилността на китайската външна политика.

През последното десетилетие китайската самодейност за създаване на общественост на споделена орис е утвърдена от интернационалната общественост, като беше включена в резолюциите на Общото заседание на Организация на обединените нации за 7 следващи години, както и в резолюциите или изказванията на многостранни механизми като Шанхайската организация за съдействие и БРИКС.

В изискванията на изострящи се геополитически спорове, едва възстановяващ се световен напредък и чести рискови метеорологични феномени, в интернационалната общественост доминира песимистично въодушевление. Форумът на Централен комитет на ККП показва, че общата посока на напредъка на човечеството и наклонността на международната история няма да се трансформират, а страните ще не престават да споделят обща орис. 

Инициативата за създаване на общественост на споделена орис се е трансформирала в най-отличителния „ идентификационен знак “ на китайската дипломация 10 години след представянето й пред света. Експерти акцентират, че за разлика от концепциите на Запада, китайската самодейност има за цел общия разцвет на страните по света и тя ще има надълбоко влияние върху развиването на човечеството.

Чрез работната среща на Централен комитет на ККП по въпросите за външната политика светът усеща, че китайската дипломация е с рационална убеденост и демонстрира отговорността на страната и способността й в оправянето с световните провокации. Така  в бъдеще Пекин ще продължи да способства за подобряването на световното ръководство и за международния мир и развиване.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР