На финалната права е делото за продажбата на на държавния

...
На финалната права е делото за продажбата на на държавния
Коментари Харесай

Спецсъдът заседава по делото ЕВН

На финалната права е делото за продажбата на на държавния дял от електроразпределителното сдружение ЕВН през 2011 година По него подсъдими са предприемача и издател на „ Дневкик “ и „ Капитал “ Иво Прокопиев, както и някогашните министри на финансите и на стопанската система Симеон Дянков и Трайчо Трайков.

Подсъдими са още трима от компанията на Прокопиев „ Булброкърс “. Процесът против шестимата върви всъщност от началото на предходната година.

В събота в Специализирания углавен съд бяха изслушани обясненията на обвинените, минава се към пледоариите на прокуратурата и отбраната в същия ден след къса отмора.

Според прокуратурата от въпросната договорка е настъпила вреда за страната в размер на 20 милиона лв.. Борсовата договорка донесе на страната близо 93 млн. лева при първична оценка на акциите от 78 млн. лева

Постигнатата през декември 2011 година междинна цена за акция на " ЕВН България Електроразпределение " бе 1632.56 лева, което бе с 18.8% над минималната цена от 1373.92 лева За книжата в " ЕВН България Електроснабдяване " междинната борсова цена бе 156.60 лева, което бе с 30% над минималната цена от 120.31 лева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР