На финалната фаза сме на първия мандат за кабинет. Утре

...
На финалната фаза сме на първия мандат за кабинет. Утре
Коментари Харесай

Депутатите гласуват проектокабинета „Габровски“ в сряда


На финалната фаза сме на първия мандат за кабинет. Утре в Народното събрание депутатите би трябвало да решат дали са „ за “ или „ срещу “ Интригата се резервира до последно, часове преди гласуването в пленарната зала.

Преди минути завърши изключителното съвещание в Народното събрание в навечерието на гласуването за първия управнически мандат. До него остават още 14 часа, а ситуацията е съвсем на ръба.

Категорично „ срещу “ него са четири обединения – „ Продължаваме промяната “, „ Демократична България “, Българска социалистическа партия и „ Възраждане “. По-скоро " за " са от Движение за права и свободи, „ Български напредък “ резервираха в загадка какво ще вършат на следващия ден по време на съвещанието.

И през днешния ден ГЕРБ оповестиха, че са положили старания да намерят допустим вид за кабинет. И повече отстъпки няма да се вършат.

„ Не търсете задкулисие или сходни сделки. Проф. Габровски желае да увлече в едно всеобщо и доста мъчно дело потвърдени експерти. Това би трябвало да бъде освен подкрепено, само че и приветствано “, съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Въпреки това, предлагането на ГЕРБ не срещна поддръжка.

„ Нито състава, нито формулата на препоръчаното държавно управление би ни наклонило в една или друга посока. Мандат на ГЕРБ няма да подкрепим “, съобщи Андрей Гюров от Политическа партия.

„ Няма да подкрепим кабинет, препоръчан от ГЕРБ. Независимо какви хора има, откъм гърба стърчи Борисов, всичко е ясно “, сподели Атанас Атанасов от Демократична България.

„ Възраждане “ и Българска социалистическа партия обявиха, че ще гласоподават монолитно „ срещу “.

„ Не, няма да подкрепим държавното управление. Да, ще гласуваме „ срещу “, сподели водачът на партията Костадин Костадинов.

„ Не можем да подкрепим кабинет, в който макар претендентът е прочут професор, става въпрос за модела ГЕРБ “, съобщи Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия.

Движение за права и свободи и „ Български напредък “ до последно обсъждаха по какъв начин ще гласоподават.

„ По-скоро ще подкрепим кабинета „ Габровски “, само че въпреки всичко зависи и от програмата и от метода, по който ще се показват. В момента вършим огромни взаимни отстъпки за поддръжката на това държавно управление, само че на следващия ден в дебата ще изложим и нашите причини “, съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

„ При цялото ми почитание към Габровски и неговите старания, ще видите на следващия ден позицията ни “, сподели водачът на „ Български напредък “ Стефан Янев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР