На фейсбук страницата на Васил Божков точно в 8 часа

...
На фейсбук страницата на Васил Божков точно в 8 часа
Коментари Харесай

Божков показа чатове с Горанов


На фейсбук страницата на Васил Божков тъкмо в 8 часа тази заран се появиха извадки от чатове сред хазартния необут и финансовия министър Владислав Горанов. Божков разгласи по-рано, че ще направи свои разкрития за връзките си с Горанов в петък сутринта.

Facebook профилът предприемача, който с укрива от българската прокуратура в ОАЕ, пусна два скрийншота, които са sms-комуникация с човек, записан в телефона на Божков като Влади Горанов.

В мнения към фотосите са направени следните разяснения:

* " девойката " - Мария Филипова, предшественичка на Александър Георгиев, ръководител на ДКХ от 08.02.2018 година, понастоящем зам.-председател на КФН

* " Сашо " - Александър Георгиев, ръководител на ДКХ от 25.04.2019 година до февруари 2020 г.; зам.-директор на Национална агенция за приходите от май 2017 година до април 2019г;

Преди седмица Васил Божков се включи по bTV и разгласи, че имал чести контакти с финансовия министър Владислав Горанов, " контактите им били персонални, по телефона и с есемеси ". Тогава Божков даже прикани Горанов да си подаде оставката, тъй като " Нали Горанов сподели, че ще си подаде оставката, в случай че е контактувал с мен или е знаел " - става дума за данъчното облагане на хазартните компании на Васил Божков.

Божков сподели още, че Законът за хазарта, за който се счита, че е юридически по негова поръчка, е признат по предложение на Менда Стоянова и сложи въпроса " Може ли една политическа мощ да не знае какъв данъчен закон е признат по нейно предложение? ".

" Всичките ми контакти по този закон са били с Влади Горанов персонално, има доказателства за това. Законът не се пояснява, а се извършва, уловката е в разпоредбите. При едни правила данъкът е един, при други - данъкът е различен. Това е истината, сподели още Божков във връзка на огромната тематика към неговите компании, а точно, че е плащал по-нискъ налог от планувания закон.

" Мога да ги потвърдя тези контакти доста елементарно, това е въпрос за прокуратурата, като подам сигнал там. Досега не можех, тъй като бях в пандиза в Дубай. С Горанов обсъждахме доста неща, само че в този момент да не ги разясняваме. Той ме е запознавал с ръководителите на Комисията. Подготвям сигнал сега - той ще е до всички институции и медии ", сподели Божков.

" Никога не съм твърдял, че не познавам господин Божков. Срещал съм и него, и Валентин Златев, и Кирил Домусчиев - всеки сполучлив предприемач в България. Независимо от опита за внушения, аз нямам искания за господин Божков, с изключение на за едно - през всичките години, през които той се е занимавал с
хазартна активност, е плащал по-ниски такси ", сподели в отговор Горанов.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР