На експрезидента на Грузия Михаил Саакашвили в затвора са давани

...
На експрезидента на Грузия Михаил Саакашвили в затвора са давани
Коментари Харесай

В затвора давали на Саакашвили психотропни препарати

На експрезидента на Грузия Михаил Саакашвили в пандиза са давани психотропни препарати , заяви пред портала " Грузия Online " директорката на Център " Емпатия " Мариам Джишкариани.

" Не желая да посочвам съответния препарат, за който става дума. Това е невролептик, който се употребява при психотични положения. Всички са наясно, че Михаил Саакашвили не е страдал от неуравновесеност . Този препарат е вписан в медицинския картон в пандиза в Рустави, както и в здравната документи в Гори. (След като положението на Саакашвили се утежни трагично в резултат на гладната му стачка, той беше изместен във военна болница в грузинският град Гори - б.ред.) Ние поискахме документите (...), желаеме да забележим дозата . " - показва Джишкариани.
 Саакашвили е изместен във военна болница
Саакашвили е изместен във военна болница

В изискванията на възходящ интернационален и вътрешен напън...

Тя добавя, че евентуално ще се наложи да бъде сезиран Европейският съд в Страсбург, с цел да се откри дали всичко това е осъществено предумишлено или не. Същевременно тя акцентира, че при всички случаи " несъответстващото използване на препарати в институция за изтърпяване на наказване се приема за фармакологично мъчение ".

По думите й, към този момент положението на Саакашвили не разрешава той да бъде изместен в друго заведение. Диагностиран е със синдром на Вернике и посттравматичен стрес.

Напомняме, на 1 октомври Саакашвили в символ на митинг против задържането му .

Лекарите от консилиума под егидата на грузинския омбудсман Нино Ломджария, които наблюдават здравето му, излязоха с информация, че в резултат на гладната стачка политикът е развил " едно от най-тежките затруднения - спазми, провокирани от енцефалопатия на Вернике ".
 Саакашвили ще се възвръща с месеци
Саакашвили ще се възвръща с месеци

Прекрати гладната си стачка в пандиза, откакто се утежни положението му

На 1 октомври Саакашвили беше където против него бяха формирани редица наказателни каузи. На идващия ден беше обявено, че той е оповестил и е определили себе си като политически пандизчия.

На 29 октомври грузинският министър председател Ираклий Гарибашвили съобщи, че, където пребиваваше преди да се върне в Грузия е да бъде задържан.

Президентът Саломе Зурабишвили от своя страна съобщи, че няма да употребява пълномощията си, с цел да го помилва.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР