На едно от поредните си нощни снимания, Росица Димитрова фотографира

...
На едно от поредните си нощни снимания, Росица Димитрова фотографира
Коментари Харесай

Фотографка засне рядко явление на морето - светещ планктон край Тюленово

На едно от следващите си нощни снимания, Росица Димитрова фотографира неповторимо за Българското Черноморие събитие - биофосфоресциращ планктон. Консултация с Института по океанология във Варна затвърждава догатката й какво е видяла - планктонът в морето край село Тюленово в действителност свети.

" Нямах никаква концепция, че има сходно нещо из нашето море! " - споделя тя за Ladyzone.bg. Това е следващият незабравим кадър на фотографката, в който участват обичаните й за снимане обекти - море, луна и звезди.

Снимка: Росица Димитрова

Любовта й към снимането идва, откакто стартира да пътува. Създава и собствен блог за пътешествия -, с който уловя страстта от видяното и го споделя в фотоси и текст.

" Целта ми е да бъда потребна. Пиша все по-изчерпателни и подробни публикации с доста препоръки, които аз самата не съм намирала авансово. "

Два от плановете на Росица Димитрова изискват излючително добра подготовка и време. В началото на 2020-а стартира да снима пътя, който Слънцето разказва в небето за цяла година.

Снимка: Росица Димитрова

По-късно 7 месеца подред снима луната, с цел да събере всички фрагменти в една фотография, показваща нейния цялостен цикъл.

За нея лунния изгрев с Млечния път е " черешката в нощната снимка ".

" Там има безусловно минути, в които би трябвало да снимаш, с цел да можеш да хванеш звездите ярки, само че и оранжев небосвод от срамежливо подаващата се луна. Снимам с 14 мм обектив на оптимално отворена бленда, 1.8. Ако някой желае да прави сходни фотоси, е добре самата му камера да може да издържи на звук от по-високото ISO, с цел да се виждат добре и звездите, и предния проект. " - издава тънкости за заснимането фотографката.

Подробно изявление и още впечатляващи фотоси на Росица Димитрова вижте на.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР