на едно обикновено българско училище: Какво според вас е любовта?.

...
на едно обикновено българско училище: Какво според вас е любовта?.
Коментари Харесай

Какво мислят децата за любовта...вече в 4-ти клас

на едно нормално българско учебно заведение: " Какво съгласно вас е любовта? ". Отговорите им бяха трогателни и сладки. Въртяха се към мама, дарове, пътувания, братчета и сестричета, фамилни мигове на благополучие и споделеност. Деца, 7-годишни хлапетии, неотдавна излязли от детската градина. Сега те са на прага да изоставен началното учебно заведение и тяхната обична класна, господина, който води занималнята им. И преди идното прощаване с тях не се стърпяхме да им зададем още веднъж същия въпрос. Отговорите и този път са непредвидени (поне за нашата скромна редакция).

Децата към този момент осъзнават, че любовта е доста по-дълбоко възприятие. И въпреки да обличат мислите си за него с подготвени изречения, които може би са чували от възрастните, от книги, филми или телевизия, си проличава, че са изцяло съществени. На прага и на задаващото се съзряване, тези деца схващат, че това възприятие е колкото от света на възрастните, толкоз и сред тях. То може да е другарство, може да е отношение към всичко към тях. Не след доста дълго те ще вложат личен смисъл в тази дума. Вероятно напълно скоро ще се срамят даже да дават отговор. Но ние си обещаваме, че, преди да се разделят след 7-ми клас, ще ги попитаме (поне ще се опитаме) още веднъж. А ето в този момент какво дадоха отговор:

Александра: " За мен любовта е нещо прелестно. Човек, който не обича, единствено съществува, а този, който обича - живее. Много е хубаво, когато някой ти каже " Обичам те! " "

Божидара: " За мен любовта е най-хубавото нещо на света. Тя е магия, тя е вълшебно възприятие. "

Борислав: " За мен любовта е най-важното нещо на света. Велико възприятие! Без обич планетата ще е пуста. "

Виктория: " Вълшебно възприятие, което би трябвало да се споделя. "

Велизар: " Любовта е прелестно възприятие, тя топли сърцето и душата! Прави хората щастливи! "

Георги: " Любовта не може да се опише с елементарни думи. Любовта може да те накара да преминеш целия свят, с цел да стигнеш до обичания човек. "

Даниел: " Любовта е най-хубавото нещо, което може да се случи на един човек. Когато си влюбен същински, си подготвен да направиш всичко за индивида, който обичаш. "

Доротея: " За мен любовта е всичко! Но най-важното за мен е да съумея да кажа ма индивида, който обичам, че е значим за мен. "

Дара Иванова: " Любовта е прелестна магия. Чувство, което те кара да летиш. На това възприятие се крепи светът. Без обич човек е изгубен. "

Дара Добрева: " Любовта е нещо, което не се купува. Тя идва, когато й е времето. Любовта е магия, която те радва цялостен живот. Ако живееш влюбен, ще си най-щастливият човек. "

Елена: " Любов е вечер, когато си легна, мама ме прегръща, усмихва ми се и ми пожелава " Лека нощ! " "

Елизар: " Според мен любовта е най-хубавото нещо на земното кълбо. Изпитват го единствено същински влюбените - знамение на чудесата! "

Енея: " За мен любовта е наслада и благополучие. Не можеш да кажеш " Обичам те! ", без да го докажеш. Любовта се потвърждава. "

Иван: " Любовта държи хората живи. "

Илия: " За мен любовта е най-важното нещо на света. Ако нямаше обич, светът нямаше да съществува. "

Йордан: " Когато обичаш някого и му го показваш. "

Кристиян: " Любовта е знамение! Без обич си трагичен. "

Мария: " За мен любовта е всичко. Без нея нищо не би съществувало. Тя е най-прекрасното, най-чудесното и най-невероятното възприятие на света. "

Никола Христов: " За мен любовта е магия. Това е най-прекрасното възприятие на света. Всеки,който същински се влюби - не може да спре. Любовта е тайнствена, красива и малко необяснима. "

Никола Даниелов: " Любовта е възприятие, което изпитват единствено хората, които живеят същински и се вглеждат в нещата, а не хората, които просто съществуват. "

Петя: " Когато двама души се харесват най-вече от всички - това е обич. "

Преслав: " За мен любовта е нещо хубаво, просто обичаш и е хубаво. "

Симона: " Любовта е нещото, което радва хората и ги прави щастливи. "

Станислава: " Любовта е едно прелестно възприятие, което прави хората безпределно щастливи. Това е невероятна магия. "

Ясен: " За мен любовта е най-прекрасното възприятие, без което човек се усеща празен. Тя е вълшебна и красива. "
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР