На единия край на везната са държавите, които са постигнали

...
На единия край на везната са държавите, които са постигнали
Коментари Харесай

Новата вълна на COVID в Европа: Епидемията на неваксинираните

На единия завършек на везната са страните, които са постигнали висок % на имунизирани. Първенец е Португалия, която съумя да понижи броя на новозаразените, приетите в болница и смъртните случаи. На таман противоположния край са страни, които сега претърпяват най-лошата си епидемиологична вълна. С една дребна част имунизирано против COVID-19 население са България и Румъния, чиито здравни системи сега са пред колапс.

Това е рецепта за съвършената стихия. Тревожно високи са равнищата на приетите в болница лица.

Според данните броят на признатите в лечебни заведения е директно обвързван с % на имунизирани. Страни с висок дял ваксинирани против COVID-19 регистрират по-малко нови случай на 1 милион население и надлежно по-малко умряли.

демонстрират, че в България при 20.9% ваксинирани доказаните случаи на COVID-19 на 1 милион са 597.1, а смъртните случаи са 16.6 на милион. За съпоставяне - Португалия, която е ваксинирала близо 87% от своето възрастно население, регистрира 05 умряли на един милион и 74.9% нови случаи на инфекцията.

Същото важи и за настанените в болница. 875.1 на един милион са настанени в лечебни заведения в България. В Португалия става дума за 29 на милион или 30 пъти по-малко. Интензивните пациенти у нас съгласно същите критерии са 74.2 на милион, до момента в който в Португалия са 6 на милион.

превод и редакция: Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР