На един от най-добрите стартове в света на социалните мрежи

...
На един от най-добрите стартове в света на социалните мрежи
Коментари Харесай

Първите 24 часа на Instagram Threads: 30 млн. потребители и съдебна заплаха от Twitter

На един от най-хубавите стартове в света на обществените мрежи се радва Instagram Threads. Новата платформа на Meta натрупа 30 млн. консуматори за ден - и то в случай, че към момента не е налична в Европейски Съюз. Threads залага доста на текстовите изявления и напълно явно е въодушевена от Twitter. Последното не остана неусетно от компанията на Илон Мъск, която заплаши със правосъдно дело.

Цифром и словом : В новата си обществена мрежа Марк Зукърбърг разгласи, че към този момент има 30 млн. консуматори към 24 часа след старта. Още малко цифри:
2 млн. консуматори се записаха още през първите два часа; 10 млн. - в границите на първите 7. Към 11:00 часа българско време към този момент профилите бяха над 50 млн.
Това е в пъти по-бърз ритъм на развиване спрямо всички появили се към трусовете в Twitter негови други възможности. Сред тях да вземем за пример е BlueSky, която е подкрепена и от самия основател на микроблогинг мрежата Джак Дорси. Тя има едвам 50 000 консуматори.
 Какво е Instagram Threads -
Какво е Instagram Threads - " килърът " на Twitter, който не можете да ползвате

Новата обществена мрежа натрупа над 5 млн. консуматори за броени часове

Детайли : Докато броят на записаните в Threads растеше лавинообразно, Meta получиха писмо - от адв. Алекс Спайро, представляващ Twitter. В него се показва, че компанията на Зукърбърг прави " систематична, съзнателно и противозаконна корист с комерсиалните секрети на Twitter и друга интелектуална благосъстоятелност ".

От Twitter упорстват това незабавно да спре, като плашат със правосъдно дело. Според адв. Спайро Meta са наели десетки някогашни чиновници на Twitter, които са разполагали с вътрешна информация и цялата концепция на Threads е била да се прекопира обществената мрежа на Мъск.
 Instagram Threads, съперникът на Twitter, няма да започва в Европейски Съюз
Instagram Threads, съперникът на Twitter, няма да започва в Европейски Съюз

Приложението не дава отговор на условията за отбрана на персоналните данни

Междувременно, изпълнителният шеф на Twitter Линда Якарино разяснява, че " постоянно ни имитират, само че общността в Twitter не може да бъде прекопирана ". Самият Мъск акцентира, че " конкуренцията е допустима, само че това да мамиш не е ".

On Twitter, everyone's voice matters.

Whether you’re here to watch history unfold, discover REAL-TIME information all over the world, share your opinions, or learn about others -- on Twitter YOU can be real.

YOU built the Twitter community.???????? And that's irreplaceable. This…
— Linda Yaccarino (@lindayacc)
От друга страна : От Meta разясниха пред Semafor, че обвиняванията към тях са неоснователни и по Threads в действителност не работят някогашни чиновници на Twitter.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР