На двете формации ПП и ДБ ще им се наложи

...
На двете формации ПП и ДБ ще им се наложи
Коментари Харесай

Масови бунтове по места срещу Петков и ген. Наско

На двете обединения Политическа партия и Демократична България ще им се наложи да отидат още веднъж дружно на избори и за европарламент и за българското Народно заседание, поради всеобщите протести на деятели по места и от двете партии. Скорошно вътрешно изследване сред членовете на Демократична България сочело, че множеството от тях са отрицателно настроени обединението още веднъж да се яви на вота, и желали партията им сама да си опита шанса на избори. Тази настройка обаче не била почетена от водачите ген. Атанас Атанасов и Христо Иванов, както стана ясно след конгреса на Политическа партия.

 

В момента обединението се тресе от всеобщо неодобрение по места, а членове и деятели и на двете партии плашели с оставки, протести и кървави писма като гневът против водачите бил ориентиран най-много към Петков и към военачалник Атанасов, който в последните дни се забърка в жестоки кавги с опит да оказва въздействие и да си подсигурява очи и уши в службите.

Именно тресящата се от кавги коалиция затова разгласи, че ще се яви на вота в комплект, само че от това броженията не стихвали, разкриват и от двете обединения. Тепърва кавги ще има и сред управлението, откакто „ Промяната “ изстреляха своите 14 претенденти за евролистата, само че ОТ Демократична България не са споделили публично тежката си дума за подредбата. Говори се, че след Никола Минчев като лидер от Демократична България упорстват за собствен човек, защото Кирил Петков заречен на Даниел Лорер и новата си фаворитка – Деница Симеонова, идващите

две места. Смятаната до неотдавна за любимка Калина Константинова, която е от лагера на Асен Василев, въобще изпадна от описите за Брюксел и ще е лидер на листа за парламентарния избор, а останалите претенденти са неуспели на този стадий политици от партията или някогашни депутати.

 

Влиянието на Кирил Петков и ген. Атанасов в двете партии било повече от минорно, като активът на десните скачал най-остро към държанието на генерала, който се опитвал да си обезпечи „ лични секрети служби ". в службите. Петков пък от дълго време западал като политик и водачеството владеел най-вече Асен Василев, който се харесва на симпатизантите на Политическа партия поради умерения си звук и острите рецензии към ГЕРБ, които безусловно изхвърлиха от властта дребната коалиция и пратиха цялата страна на избори. Петков бил на мушка и поради държанието си на конгреса, когато на презентация изкара сладки постове с още по-апетитни заплати и разгласи точно тях като приоритет за партията, а не разяснява политическата обстановка у нас и наболелите тематики, като обществени заплащания, инфлация и опазване на здравето.

 

Христо Иванов сигурно ще бъде лидер на листата за Европейски парламент на обединението ПП-ДБ, разкриват осведомени от партийните централи. Отчетено било, че той е най-разпознаваемото лице на демократичната общественост и сигурно ще активизира електорат. По тази причина кандидатът на Политическа партия Никола Минчев ще е втори. Под №3 евентуално ще е или Даниел Лорер, или считаната за нова муза на Кирил Петков – Деница Симеонова.

 

Не е ясно дали Христо Иванов ще замине за Брюксел, или просто ще служи за магнит на гласоподавателите. Лидерът на „ Да, България ” признал, че бил прекомерно обезверен от ситуацията у нас, и по всяка възможност ще се отдръпна на благия евродепутатски стол.

Инфо: Уикенд

Тагове: ПП ДБ активисти ген. Атанас Атанасов избори коалиция бунтове Кирил Петков Асен Василев христо иванов Деница Симеонова Даниел Лорер Никола Минчев
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР