На Дондуков 2 продължава вторият тур консултации с парламентарно представените

...
На Дондуков 2 продължава вторият тур консултации с парламентарно представените
Коментари Харесай

Залогът е в третия мандат, ИТН трябва се върне обратно в диалога

На " Дондуков 2 " продължава вторият тур съвещания с парламентарно показаните партии за сформиране на кабинет. В сряда първи с президента Румен Радев се срещнаха представители на " Демократична България ". Във вторник президентът организира срещи с  " ИТН ", ГЕРБ и " Българска социалистическа партия за България ".

На влизане в постройката на президентството ръководителят на ПГ на " Демократична България " Христо Иванов сподели, че се надява да се откри формула, с която да се сформира държавно управление. А при президента още веднъж посочи, че с цел да има постоянен кабинет с третия мандат, от " ИТН " би трябвало да се върнат назад в диалозите с останалите партии.

" За повторно в границите на тази конституционна процедура за сформиране на държавно управление организирам съвещания заради комплицираната политическа конюнктура в Народното събрание. Изправени сме пред провокации. Вчера вашите сътрудници от ГЕРБ-СДС потвърдиха решението си да върнат незабавно мандата. Оттук насетне залогът е за третия мандат. " Това съобщи президентът Румен Радев при започване на срещата с " Демократична България ". " За да сполучим с третия мандат, се желае разговор, компромис и консенсус ", добави той. 

" Вашата коалиция през цялото време на консултациите в 46-ото Народно заседание е деен фактор в разговора. Вие сте в непрестанен контакт с другите партии. Трябва ли да се промени нещо в метода за договарянията в Народното събрание, тъй че да се откри правилният път, тъй като остава един трети мандат, който ни дели от това да имаме или не държавно управление ", попита президентът.

" Поставихте пръста в раната. Наистина залогът е в третия мандат. Страната е изправена пред композиция от рецесии. И има непредсказуем резултат. Всички би трябвало да осъзнаем отговорността си и да излъчим ръководство, което да преведе страната най-малко през зимните месеци. Диалогът, готовността за компромиси са ключови, с цел да може да се излъчи ръководство. Липсата на разговор води до липса на легитимност ", сподели съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов. Той акцентира, че не са могли с първия мандат да одобряват налагане на мнение, тъй като това е било против желанието на гласоподавателите за мандат за смяна.

" По-важно е с третия мандат четирите празненство, без ГЕРБ и Движение за права и свободи, да излъчим ръководство, което да обезпечи първа помощ. Нашата воля е за това. Чрез диалог може да се откри работеща формула. Нашето въодушевление е такова. Ключово е от  " ИТН " да влязат в този разговор ", сподели Иванов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР