На днешното заседание по делото за убийството на актрисата Виолета

...
На днешното заседание по делото за убийството на актрисата Виолета
Коментари Харесай

Ивет Стайкова, обвинена за убийството на баба си: Посещавах психиатър, смесвах наркотици и чувах гласове

На днешното съвещание по делото за убийството на актрисата Виолета Донева, пред правосъдния състав, се изправи внучка ѝ Ивет Стайкова, която е обвинена за гибелта на баба си. 

На 19 октомври 2022 година Ивет съзнателно е умъртвила баба си Виолета, като ѝ е нанесла 54 прободни рани с нож, и е засегнала белия дроб и сърцето на дамата, като действието е осъществено по изключително непосилен метод.

Днес самата Ивет реши да приказва пред съда, като прочете от листче обясненията си за случилото се и за това, през което е минала самата тя в тийнейджърските си години. 



Виолета Донева

" На 11 години взимах хапчета и пушех трева. После ме хванаха и стопирах за малко. На 14 година започнах още веднъж тревата, пробвах 2-3 месечно LCD и трева. Арестуваха ме на 15 година с трева, тогава и нашите се разделиха. С майка ми се изнесохме при баба ми и дядо ми. После аз споделих, че ще се самоубия, в случай че не се изнеса и заживях сама в " Лозенец " при едно момче, като тогава бях на амфетамини. Започнах да опитвам разнообразни дизайнерски дроги, смесвах опиати и от време на време припадах. Взимах кокаин, метамфетамин към 3 години, взимах големи количества 3-4 пъти над естественото и ги комбинирах. Когато нямах, не изкарвах деня. На 17 години започнах да получавам халюцинации, виждах хора, мислех, че ме преследват, изпадах в суматоха и проявявах експанзия. Често чувах гласове. Тогава ходех с едно момче, което ме успокояваше. Виждах сенки на хора, бях на 3-4 типа дрога. Състоянието ми се утежни, изпадах в суматоха, не спирах да слушам гласове и да виждам хора. Беше извънредно. Не помнех съвсем нищо, когато изпадах в паническа офанзива. След това изпадах в самоагресия и изпитвах голямо възприятие за виновност, и се самонаранявах. Потърсих помощ при психиатър доктор Петър Василев малко преди да навърша 18 години. Диагностицираха ме с параноя и метамфетаминова неуравновесеност ", стартира описа си Ивет, която се разплака на два пъти и съдията ѝ даде минута-две, с цел да се успокои. 

Ивет продължи описа си, като разясни, че не е имала щастливо детство.

" Мислех, че ме преследват, татко ми ме вкара в лудница. Имаше възможност да посегна на живота си. Имах тежко детство със стрес и кавги. Като дете изпадах в нервности и постоянно се удрях в главата, наранявах се ", призна пред съда Ивет.



Ивет Стайкова излезе от правосъдната зала с защита

" Малко след 18 година бях дала обещание на психиатъра, че ще вляза в комуна, оно стопирах да вървя при него. След като излязох от лудницата баба и дядо ме прибраха, след това ме изгониха, изгубих и тях, както и всички останали. Виктор ме приюти, живеехме обикновено, преди да минем на " пико " и " кристал ". Един ден бях на няколко типа дрога и смятах да скоча от 23 етаж, само че скочих от 4-ия или от 3-ия, имах ужасни халюцинации, прибрах се с такси. Халюцинирах хора и гласовете не спираха. Сънувах кошмари. Толкова несъответстваща не съм била в никакъв случай. Не различавах лицата на хората към мен до момента в който взимам ", сподели още Ивет Стайкова.

Тя сподели, че се е разбирала с баба си Виолета, която е била единственият човек, който я е приемал.

" Разбирах се с нея, апартаментът ѝ беше прекрасен, имаше картини. Пушех два-три дни трева, най-после взех LCD и гъби. Не различавах нищо, чувах гласове и това не спираше. Уплаших се. Всичко ми стана черно. Изпитвам голямо съжаления за случилото се. Единственото ми предпочитание беше да умра ", сподели Ивет.

" Мисля, че с баба имах скандал, само че не помня защо беше. След като взех опиатите и ми се губят мемоари. През въпросната вечер взех - LCD, гъби и марихуана ", сподели още тя.

След обясненията на Ивет, пред съда приказва и приятелят ѝ - Виктор. Двамата живели няколко месеца дружно в дома на момчето дружно с майка му. решили да не живеят под един покрив, когато Ивет го наранила с нож. 

" Бях задремал, тя ме разсъни с думите: „ Вики, разсъни се, кървиш “. Аз фактически кървях изотзад и имаше оцапан с кръв нож на земята. Нямам спомен и не съм усетил наръгване. Ножът е мой персонален, най-обикновен нож. Тогава я закарах при баба ѝ, тъй като тя самата искаше да си върви към този момент от нас. Баба ѝ беше единствената, която беше ОК тя да е там, при нея ", описа гаджето ѝ Виктор.

Той акцентира, че преди този случай с ножа, двамата са имали леки разправии, които той дефинира като несъществени. " Това с ножа беше най-якият случай ", добави той.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР