"На днешното заседание на Министерския съвет ще се дискутира как

...
"На днешното заседание на Министерския съвет ще се дискутира как
Коментари Харесай

Петков: Обсъждаме как да помогнем на общините за тока и дали харчат бюджетите си прозрачно

"На днешното съвещание на Министерския съвет ще се дискутира по какъв начин да се помогне на общините, които имат потребност от средства поради скъпия ток и не могат да посрещнат разноските си, само че и за евентуални инспекции от Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ), с цел да бъде несъмнено, че харченето на бюджетите им е направено по най-прозрачния метод ".

Това съобщи преди началото на съвещанието на кабинета министър председателят Кирил Петков. Той посочи, че то ще се раздели на постоянно и оперативно.

„ Много е значимо да обсъдим високите цени на тока и газа и по какъв начин да работим с част от проблемите, които засягат общините, които имат проблеми с учебни заведения, с осветяване. Но също по този начин да сме сигурни, че общините, които имат тези проблеми, имат и най-прозрачния метод на харчене на техните бюджети. Защото, от една страна, се споделя, че нямат средства за значими и сериозни неща, като учебни заведения, детски градини, осветяване. От друга страна, виждаме, че има непрогледен метод на харчене на пари по другите пера. Столична община беше добър образец за това “, съобщи той.
Министър-председателят добави, че вътрешният министър Бойко Рашков ще показа отчет по отношение на напредъка в следствието към „ Булгаргаз “.
„ Явно имаме съществено позволени нарушавания, с цел да имаме тези високи цени на газа и оттук насетне да сме сигурни, че всеки, който е направил своите неточности, дали волно или несъзнателно, да знаем, че ще има последици. Никой не може да взима решения, които най-после българският консуматор да заплаща “, съобщи Петков.

Освен това министърът на защитата ще даде последни вести по отношение на проблема за НАТО и Русия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР