На днешното си заседание правителството приема решението за отпускането на

...
На днешното си заседание правителството приема решението за отпускането на
Коментари Харесай

Кирил Петков: Вземаме мерки за подсигуряване на продоволствието на България

На днешното си съвещание държавното управление приема решението за отпущането на средства за пазаруване от страна на страната на зърнени култури, с които да се подсигури държавният запас.

В края на предходната седмица и след среща със зърнопроизводители стана ясно, че страната се готви да изкупи зърно, а през днешния ден ще станат ясни и детайлностите.

Премиерът анонсира: „ Допълнителните средства за пазаруване на зърнени култури, тъй че да подсигурим продоволствието на България до 2023 година, с цел да може да сме сигурни, че без значение от какъв сюжет, хлябът на българина ще бъде на масата “.

Също през днешния ден кабинетът приема и Европейската инструкция за краткотрайна протекция, която да улесни бягащите от войната украинци. Ще се гласоподава и схемата за подкрепяне при настаняването и изхранването на бежанците у нас.

„ Помощта от 40 лева на всеки украински жител, който търси протекция в България дневно, с цел да сме сигурни, че можем да създадем изискванията за тези бежанци положителни и по едно и също време с това, да работим дружно всички институции, с цел да можем да ги включим като част от българското общество и в това число да им намерим в доста пай период работа “, сподели при започване на държавното съвещание Кирил Петков.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР