На днешното си заседание Общинският съвет гласува продажбата на 45

...
На днешното си заседание Общинският съвет гласува продажбата на 45
Коментари Харесай

Пускат в продажба 45 общински жилища в Русе

На днешното си съвещание Общинският съвет гласоподава продажбата на 45 от плануваните общо 48 общински жилища

Решението беше признато с гласовете на 36 съветници, нямаше „ срещу “, а 12 се въздържаха.

Цените, на които ще се продават жилищата, са по пазарни оценки, избрани от лицензиран оценител, и бяха признати и одобрени с днешното решение на Общински съвет.

На сесията стана ясно, че претендентите, които вземат участие в класирането за закупуване на общински жилища, са 492. Поради неспазване на условията по Наредба №6 са отпаднали 65 наематели.

В хода на разискването Елеонора Николова от групата на Съюз на демократичните сили дефинира някои от цените на общинските жилища като безпричинно високи. Тя внесе предложение да бъдат поправени с понижение от 20%, което не беше признато от общинските съветници.

Решението на Общинския съвет, дружно с одобрените описи с класираните, некласираните претенденти и жилищата, следва да бъдат оповестени на интернет страницата на институцията. След влизането на решението в действие ще започва същинската процедура по издаването на заповеди за закупуване, в които ще бъдат посочени типът, административният адрес на жилището, купувачът, цената, дължимите налози и такси, и методът на заплащане. Ако то не бъде осъществено в тримесечен период от издаването на заповедта, това ще се смята за отвод от страна на наемателя за закупуване на жилищния парцел. В тези случаи, след предложение от страна на кмета на Община Русе, Комисията ще дефинира следващото/ите жилище/а за продажба от одобрения лист.

Припомняме, че за продажбата на останалите 3 общински жилища беше признато изменение и допълнение към Наредба №6, с което претендентите, получили идентичен брой точки, ще бъдат класирани в низходящ ред посредством чоп. Те ще имат опция да участват на тегленето му, като ще бъдат известени авансово за датата и часа на провеждането на жребия. Той ще се състои без значение от възможното неявяване на класираните претенденти в наличието на нотариус, който ще удостовери с протокол провеждането му.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР